Una sopa tradicional d’origen francès, soupe à l’oignon, coneguda també com a potage parisine. Es diu que el seu origen és la capital francesa, i que es prenia de matinada després d’una nit potser agitada, a manera de ressopó. Actualment es troba a molts restaurants d’arreu del món.

INGREDIENTS

-2 cebes grosses (uns 250 grams).

-60 grams de mantega.

-80 grams de farina (o una mica menys).

-Llesquetes de pa (el necessari).

-Aigua o brou de gallina o de carn (un litre i mig).

-Sal

ELABORACIÓ

-En una casserola al foc hi feu sofregir amb mantega molt lentament la ceba tallada a tires fines, procurant que no quedi cremada, però sí enrossida. Empolseu-hi la farina, feu-hi donar uns tombs fins que quedi una mica rossa. -Seguidament mulleu-ho amb el brou calent i ho deixeu bullir durant uns 10 minuts (o fins a mitja hora). Hi afegiu després les llesquetes de pa, torrades al forn, o bé aquestes les teniu a la sopera i hi aboqueu la sopa. Ho poseu a punt de sal i ho serviu.

NOTES

-Si es vol una sopa més lleugera, es pot prescindir de la farina i substituir el brou per aigua.