Notícies | Gastronomía

EL VI | Els Pics 17 Priorat

Un bon exemple de vi d'un gran celler a un preu molt raonable
11-01-2021 12:08
0 vots
Els Pics 17 Priorat

Els Pics 17 Priorat

Bodegas Mas Alta és un dels projectes més apassionants del Priorat dels últims anys. És una societat belga amb enòlegs francesos sota la batuta de Michel Tardieu, un gran enòleg de la Cotê du Rhone, revolucionari a l’hora d’expressar el terrer i vinificar el raïm. Han donat a aquesta zona del Priorat una projecció més internacional. Gran selecció dels terroir de llicorella, antics bancals, vinyes centenàries, alts pendents, amb el desig d’expressar una sincera invitació a la tipicitat del Priorat.

Nous cupatges amb les varietats més importants del Priorat, la garnatxa de tota la vida, carinyenes que encara en faran parlar més i un toc de syrah i cabernet sauvignon, doten aquest vi de ser un petit gran vi amb el segell de Mas Alta.

Una criança de 12 mesos en barriques de roure francès, per acabar de llimar les asprors, li aporta complexitat i finor. És la cara més amable del Priorat, amb un color cirera brillant.

Al nas és un vi aromàticament intens, on despunten aromes de fruita negra en compota, mineral, torrats, flors violetes i regalèssia. És molt gustós i llaminer en boca, carnós, equilibrat al paladar entre el taní i l’acidesa. Concentra 15 graus d’alcohol, que s’esfumen i ni es noten.

Un bon exemple de vi d’un gran celler a un preu molt raonable.

DO: Priorat
Preu: de 15 a 18 euros

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook