Notícies | Gastronomía

EL VI | Saltamarges-19

Un vi amb el qual has d'anar amb compte, has de saber parar
16-11-2020 13:02
0 vots
Saltamarges-19

Saltamarges-19

És un vi del celler Sanmartí de Serrahima de Sallent. Un autèntic chateau envoltat de formoses vinyes que hauria de ser visita obligada almenys per tots els bagencs. El celler té una gran tradició vinícola documentada des de l'any 996, un gran patrimoni històric i familiar, aprofitant l'herencia d'una època brillant del nostre passat recent.

La família s'ha dedicat al conreu de la vinya i a la producció del vi, i ha conservat les instal·lacions del celler històric, renovades i dotades d'alta tecnologia adaptades per a una producció limitada i de molta qualitat. S'elaboren varietats de raïm autòctones que ja existien a la propietat a final del segle XIX. Treballen una agricultura ecològica certificada i creen un ecosistema equilibrat que respecta la flora i la fauna autòctones del territori.

Saltamarges-19 és un vi jove, alegre i divertit. Fruit d'una verema primerenca per ajudar a mantenir viva l'acidesa i fruitositat de la garnatxa. Després es macera amb pells de veremes més tarda-nes i s'acaba d'arrodonir en tines de ceràmica amb temperatura controlada. Saltamarges és el nom de la vinya de garnatxa.

El seu tast és d'un vi harmoniós, suau, i vellutat, d'aromes de fruita vermella, confitures, espècies, herbes de sotabosc tan típiques del Bages. En boca és llaminer i amable, amb records de fruita madura, fruits secs i confitures.

Un vi amb el qual has d'anar amb compte, has de saber parar.

DO: Pla de Bages
Preu: de 8 a 12 euros

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook