La història d'aquest vi comença l'any 2000 per iniciativa d'un grup d'amics lligats al diari El Mundo: Alfonso Salas, marquès de Montecastro, que dona nom al vi, Pedro J. Ramírez i Julio Iglesias, entre d'altres. El propòsit era elaborar vins d'alta qualitat, que es col·loquessin entre els 15 millors vins de la Ribera del Duero i no van escatimar recursos ni humans, ni materials. Disposen d'un mosaic de 27 hectàrees de vinya entre 8 i 100 anys de diferents tipus de sòls, a una altitud de 655 a 1.066 metres, les més altes de la Ribera, que li aporten frescor i una maduració més lenta. El celler, dotat de l'última tecnologia està situat a la zona més privilegiada, a Castrillo de Duero, entre Roa i Peñafiel.

Montecastro fou elegit al 2010 el millor Ribera del Duero pel The New York Times. Però l'any 2012 el celler Hacienda Monasterio en va comprar part de les accions i en va assumir la direcció tècnica, vinícola i comercial.

Darrere hi ha un gran tècnic i enòleg, Carlos de la Fuente, i l'assessorament de Peter Sisseck.

El vi Montecastro16 és fruit d'una viticultura ecològica amb un procés de vinificació senzill, selectiu i natural. La seva criança entre formigó i barriques de roure és de 17 mesos. Els raïms que el componen són el 95% tinta fina i el 5% cabernet sauvignon. És un vi carnós i alhora fi i elegant. Aromes de fruita vermella amb tocs especiats de regalèssia i eucaliptus. Entrada en boca sedós i suau, cap a una estructura marcada per l'acidesa fresca i persistència de fruita i mineral. Un excel·lent vi per sota dels 20 euros que està en el seu moment, perquè amb el temps s'enaltirà cap els núvols.

DO: Ribera del Duero

Preu: de 18,50 a 22 euros