La carn del codony també dona un toc refrescant als plats de carn. S’adiu de manera especial amb el porc, com evidencia aquesta recepta, senzilla però molt gustosa.

INGREDIENTS

- Dos talls de llom per persona.

- Una ceba mitjana de Figueres.

- Un codony.

- Un got de vi ranci.

- 20 grams d’ametlles.

- Un polsim de pebre negre.

- Un all i julivert.

ELABORACIÓ

- Saleu el llom, enfarineu-lo i fregiu-lo amb força oli. Retireu-lo de la paella i poseu-lo damunt de paper absorbent.

- En un cassó, a part, bullim el codony, sencer.

- Aprofitant l’oli on hem fregit el llom, fregirem la ceba, tallada menuda, i el codony (s’ha d’intentar que aquest no es desfaci), fins que tot sigui confitat. A l’últim moment, hi afegiu el llom i abaixeu el foc al mínim.

- Per acabar, a part, prepareu una picada d’ametlles, julivert, pebre negre i vi ranci per deixatar-la, i hi afegiu una cullerada de l’oli utilitzat en els fregits anteriors. Un cop ho tenim tot ben

barrejat, ho vessem sobre el llom, el tapem i ho fem coure a la cassola durant cinc minuts més, a foc ben dolç.

- Serviu els talls de llom amb la salsa i el codony migpartit o tallat a talls més petits.

NOTES

- Una variant de la recepta consisteix a fer servir el codony bullit per fer un allioli, i posar-lo a la cassola, negat, fent una salsa.