INGREDIENTS

- Un quilo d’escorça de meló.

- Mig quilo d’escorça de síndria

(i una mica de polpa).

- Un quilo de sucre.

- Un canó de canyella.

ELABORACIÓ

- Es pelen les escorces de meló (ja sense la part de dins o comestible) i es tallen a trossets d’un centímetre de llarg. El mateix cal fer amb la síndria, deixant-hi una mica de la part vermella.

- L’endemà posem un recipient al foc amb el sucre i el meló i la síndria, així com el canó de canyella; es fa coure a foc lent fins que tot hagi quedat reduït a la meitat, i hagi quedat d’un color daurat i vermell.

- Es guarda en pots de vidre de la forma habitual. Abans esterilitzeu-los al bany maria uns 20 minuts.

notes

- Si es vol, es pot aromatitzar, també, amb pela de llimona.

- S’hi pot posar menys sucre.

- Pot ser convenient fer abans l’almívar, fins que sigui una mica espès, tenint en compte que el meló i la síndria deixen anar aigua.

- Aquesta confitura surt molt bé feta en una cassola de terrissa, nova o que només es faci servir per a confitures o preparacions dolces. Era així com es feia a casa.

- Per saber el punt del sucre i la confitura, la mare en posava una mica damunt d’un paper de diari, i es regia amb això.