Es poden consumir crues, rostides, dolces, salades, en conserva. Les castanyes són un complement perfecte per una àmplia varietat d'ingredients, des de fruites i verdures fins xocolata i carn.

Aquest fruit, propi de la tardor i de Nadal, és una font de carbohidrats, proteïnes, fibra, vitamines i minerals. Aquest contingut nutricional, combinat amb les poques calories que aporta, el converteix en un aliment interessant per qualsevol dieta saludable i amb moltes opcions culinàries, com aquestes postres presentades a continuació.

Es tracta d'un pastís de castanyes i xocolata, una manera deliciosa d'ingerir aquest aliment tan nutritiu que t'omplirà d'energia aquests dies de fred.

INGREDIENTS

- 400 g de puré de castanyes

- 125 g de mantega

- 300 cL de llet

- 250 g de melindros

- 100 g de cobertura de xocolata

- 50 cL de brandi

ELABORACIÓ

- Per començar, desfem la mantega en el microones (uns minuts a temperatura baixa) i l'afegim a un bol amb el puré de castanyes i tres cullerades soperes de llet. Removem tot bé.

- En un altre bol, barregem el brandi amb la llet restant i mullem els melindros, amb els que cobrirem la base i les parets del motlle del pastís.

- A continuació, reomplim amb la primera barreja que hem preparat, cobrim la part superior amb més melindros. Quan hem acabat amb aquesta part, ho deixem reposar en el frigorífic durant un parell d'hores.

-Mentrestant, desfem la xocolata al bany Maria, xocolata que utilitzarem per cobrir el pastís un cop retirem el motlle amb compte. Introduïm de nou les nostres postres al frigorífic fins al moment de servir-lo.