Notícies | Gastronomía

EL VI | Abadal matís 17

Ideal per acompanyar plats de carn a la brasa, el carpaccio de vedella, el suquet de rap i la tonyina vermella
05-10-2020 12:31
0 vots
Abadal matís 17

Abadal matís 17

És un nou vi de la família Roqueta, amb la seva vocació d'elaborar vins que expressin el seu paisatge ha reconduït l'antic criança i l'ha modernitzat amb la varietat autòctona de la comarca, la mandó. El celler continua amb la recuperació i posada en valor de les varietats històriques de la comarca. La mandó és una varietat de raïm que ja estava documentada al Bages des de l'any 1901, d'un cep de raïms grossos i de gra negre arrodonit, ens presenta vins de poca capa de color amb un bon ventall d'aromes especiades i florals. En l'Abadal Matís s'acompanya la mandó amb les varietats cabernet sauvignon i la merlot tan ben arrelades a la zona del Bages. La diversitat de les vinyes i el paisatge boscós de l'entorn omplen aquest vi de matisos aromàtics balsàmics i de sotabosc. Aquest vi s'encamina en una línia de vins de futur, més frescos, fruit de les varietats ben adaptades al canvi climàtic per la seva maduresa tardana. És un vi complex i elegant, que ha reposat en botes de roure de gra fi durant deu mesos. De color robí, és molt expressiu aromàticament, s'hi destaca els vegetals, la garrofa tan característica de la mandó combina amb la fruita vermella madura, pruna, gerds amb tocs especiats de pebre i violeta, notes de criança, de cafè i xocolata.
Ideal per acompanyar plats de carn a la brasa, el carpaccio de vedella, el suquet de rap i la tonyina vermella.

DO: Pla de Bages
Preu: d'11 a 14 euros

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook