Notícies | Gastronomía

Com fer un brownie boníssim!

Si la xocolata et té el cor robat... no et pots perdre aquesta recepta
24-06-2020 18:45
0 vots
Prepara un espectacular brownie

Prepara un espectacular brownie

El brownie de xocolata amb nous és un d'aquells pastissos que agrada a tota la família. Encara que pel seu sofisticat aspecte pugui sembla una elaboració complexa, la veritat és que es pot cuinar d'una forma relativament senzilla.

Ingredients
- 300g de mantega
- 350g de sucre
- 400g de xocolata (200g xocolata negra i 200g xocolata amb llet)
- 5 ous
- Una cullerada d'essència de vainilla
- Una mica de sal
- 150g de farina de blat
- 100g de nous

Així es prepara un brownie de xocolata amb nous:

- En una cassola posem a fondre la mantega a foc suau i quan estigui desfeta hi afegim la xocolata trossejada fins que es fongui.

- Quan la xocolata està completament desfeta, tirem el sucre a la barreja i batem la mescla amb unes varetes enèrgicament perquè es barregi bé. Pot semblar que la barreja està tallada i grumollosa, però aquesta textura canvia quan afegim la farina.

- Deixem temperar la mescla el temps necessari i hi afegim els ous a poc a poc. És important que la mescla no estigui calenta perquè es podrien quallar els ous. Afegim l'essència de vainilla.

- Preescalfem el forn a 170 º, tamisem la farina i la sal i ho afegim a la barreja. La mesclem mitjançant una espàtula amb moviments circulars per evitar que entri molt aire a la massa de la xocolata. Finalment, tirem gairebé totes les nous, però en reservem un grapat per afegir-les al final.

- Folrem una safata o motlle d'uns 20x30 cm amb paper de forn i hi aboquem la massa. Donem uns cops contra la taula perquè la massa es reparteixi bé i marxi l'excés d'aire. Li afegim el grapadet de nous que ens faltaven i ho fiquem al forn, a mitja alçada, a 170 º uns 35 o 40 minuts, perquè quedi una mica cru.

- Si punxem amb un pal i surt una mica brut, el Brownie ja estarà fet, perquè així queda més sucós i no sec. Si el volem més quallat el deixem 5 minuts més al forn i llest!

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook