La civada, que s'usava antigament per alimentar animals, és ara un dels més consumits a tot el món gràcies al seu alt contingut nutricional i al seu baix cost. És un aliment excel·lent per a tot tipus de persones, especialment per a nens i persones que practiquen esport diàriament, per la seva aportació energètica. També és apta per a celíacs ja que la seva composició no conté gluten.

La civada conté més proteïnes que altres cereals, però a la vegada és deficitària en dos aminoàcids essencials, lisina i metionina. Per això, és recomanable combinar-la amb llegums per obtenir proteïnes de bona qualitat o prendre cereals de civada amb llet. És rica en les vitamina B, que ajuda a desenvolupar, mantenir i equilibrar el funcionament del sistema nerviós. També conté minerals (magnesi, zinc i calci) que intervenen en el creixement, en la cicatrització de ferides i en el metabolisme de les proteïnes.

COQUETES / 'TORTITAS' DE CIVADA

Ingredients:

-Farina de civada

-6 ous

-Canyela

-Edulcorant

Així es prepararan les tortitas de civada, pas a pas:

En un bol barreja 50 grams de farina de civada, amb les sis clares d'ou, l'edulcorant i una cullerada de canyella.

Posa una paella a foc mitjà amb unes gotes d'oli.

Quan la paella estigui calenta aboca la barreja per formar la coqueta i dóna-li la volta amb l'ajuda d'una espàtula.

Quan hagis preparat totes les coquetes els pots afegir una mica de fruita i melmelada light o xarop d'atzavara per obtenir un esmorzar d'allò més complet i sa.