Notícies | Gastronomía

La recepta per fer confitura de roses de Carme Ruscalleda

La xef comparteix una elaboració que va preparar diverses vegades al seu restaurant Sant Pau per endolcir un Sant Jordi en confinament
21-04-2020 15:07
0 vots
Carme Ruscalleda | EFE

Carme Ruscalleda | EFE

Sempre inquieta, la xef Carme Ruscalleda ha volgut compartir amb els lectors una confitura de roses ecològiques per «inspirar il·lusions en un Sant Jordi que passarem confinats». Es tracta d'un plat que havia preparat en diverses ocasions, sobretot durant la primavera, al seu restaurant, el Sant Pau, que va tancar fa un parell d'anys.

Aquesta és la recepta, pas a pas:

Per preparar la confitura de roses ecològiques no es necessiten més que quatre ingredients: 150 grams de roses ecològiques (sense cap tractament químic), preferentment de color rosa fosc, granat o vermell, 450 mil·lilitres d'aigua mineral, 450 grams de sucre i 30 mil·lilitres de suc de llimona.

Per començar, esfulleu les roses pètal per pètal i retalleu una mica de la part de baix del pètal, que és més amarga. És important aconseguir els 150 grams de pes net, és a dir, dels pètals sense aquesta part de baix que cal retallar.

El segon pas és cobrir els pètals amb aigua mineral i deixar-los hidratant durant dues hores en un bol apte per a aliments. Una vegada transcorregut el temps, coleu els pètals i guardeu tant els pètals escorreguts com l'aigua perfumada.

A continuació, poseu el sucre, el suc de llimona i només 150 mil·lilitres de l'aigua perfumada en una cassola al foc fins a arribar al bull. Una vegada arribi al punt d'ebullició, aneu-hi afegint els pètals hidratats i, a foc lent, deixeu coure la confitura durant uns deu minuts.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook