Notícies | Gastronomía

Trucs per organitzar el teu menú setmanal

Amb aquestes pautes podràs planificar de forma equilibrada els àpats
05-02-2020 12:39
1 vot
Trucs per planificar bé els menús de la setmana | AMIC

Trucs per planificar bé els menús de la setmana | AMIC

Planificar setmanalment el que menjarem ens permet alimentar-nos de forma més equilibrada, estalviar a l'hora de comprar i organitzar-nos de forma més eficient.

Si t'acostumes a dedicar vint minuts a la setmana a preparar el menú dels set dies següents, veuràs com la teva qualitat de vida canvia. I si a més li sumes que fas la tècnica de cuina en sèrie, podràs concentrar tota la feina del menú setmanal en una única tarda.

Què ha de contenir el teu menú setmanal perquè sigui sa?

  • Verdura, hortalissa i fruita. El més recomanable és menjar fruita i verdura de temporada, no només perquè és més econòmica, sinó també perquè és més sana.
  • Proteïna. Sigui proteïna animal, peix o carn, o proteïna vegetal, com els llegums, el tofu, el natto o el tempeh.
  • Carbohidrats complexes: avena, arròs integral, quinoa, pasta i pa integral.
  • Grasses bones. La grassa de referència és l'oli d'oliva, però també la podem trobar als fruits secs, a l'alvocat o a les llavors.
Quina proporció ha de contenir?

La meitat del teu plat (50%) hauria de dedicar-se als vegetals. Un quart del plat (25%) a les proteïnes i l'altre quart (25%) als carbohidrats.

Consells per organitzar-se

Cuina un dia a la setmana. En comptes d'estar cada dia a la cuina, pots decidir cuinar només un dia. Aquell dia potser es fa etern, però després ho agrairàs la resta de la setmana.

Preparar grans quantitats de manjar i congelar-lo. Una opció és tallar moltes verdures o fer sofregits per a diversos dies. Després és molt més fàcil acabar de completar el plat.

Cuina diverses receptes simultàniament.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook