Sabies que el microones és una eina molt útil per cuinar una infinitat de receptes? Molts probablement només ho utilitzen per escalfar la llet de l'esmorzar o el taper a l'hora de menjar a l'oficina. No obstant això, a més de temperar, descongelar i gratinar, al 'micro' també es poden fer galetes o torrar fruita seca, entre moltes altres idees.

Abans de res, convé tenir en compte que els millors recipients pel microones són la porcellana, el cristall i la silicona. A més, cobrir el menjar amb una tapa en escalfar-la és important per tal d'evitar que el menjar es vegi afectat per les ones i també perquè així facilita la posterior neteja de l'electrodomèstic.

Et presentem tres receptes per treure el major partit a un electrodomèstic que, generalment, es veu relegat. I, a més, només et portaran uns minuts. Oblida això de passar hores a la cuina. De primer, patates rostides farcides a la mostassa. De segon, salmó amb verdures. I per postres, coulant de xocolata.

Patates rostides farcides a la mostassa

Ingredients:

- 4 patates mitjanes

- Crema de formatge

- 4 cullerades de mostassa

- Pernil cuit

- Xoriço

Elaboració

En primer lloc, es punxen les patates amb una forquilla per diverses zones i es col·loquen en les vores del plat giratori del microones durant uns 12 minuts a potència màxima (o fins que estiguin tendres). Es recomana posar un paper absorbent sota.

Es deixen refredar les patates uns minuts abans de tallar-les per la meitat i s'extreu la polpa fins a deixar una 'escorça' d'un centímetre de gruix aproximadament. A continuació, es tritura aquesta polpa amb una forquilla i se li afegeixen el formatge crema, la mostassa i el pernil cuit i el xoriço en trossets (el farciment pot variar al teu gust). Es barreja tot bé.

Ja només falta omplir les patates amb la mescla i tornar a escalfar-ho al microones durant cinc minuts a temperatura mitjana. Tot això no et portarà més de 20 minuts.

Salmó amb verdures

Ingredients:

- Un llom de salmó

- Quatre espàrrecs verds

- Tres pastanagues

- Un gra d'all

- 30 grams d'anet

- Un grapat de nous pelades

- Oli d'oliva

- Sal

- Pebre negre

Elaboració

En primer lloc, cal rentar els espàrrecs i les pastanagues, i pelar-les. Es col·loquen en un plat pla, amb un rajolí d'oli d'oliva i sal. Es tapa el plat amb paper film i es cuina en el microones durant uns cinc minuts.

Després s'embolica el salmó en un paper film, salpebrat i ruixat amb un rajolí de llimona. Es fica en el microones no més de dos minuts i mig. Ja només falta servir el salmó acompanyat de les verdures i la salsa. La preparació no supera els 20 minuts.

Coulant de xocolata

Ingredients:

- 2 ous

- Sucre

- 70 grams de farina

- 80 grams de mantega

- 150 grams de xocolata per a postres

- Xocolata negra

- 1 polsim de llevat

Elaboració

Es trosseja la xocolata i es fon juntament amb la mantega. D'altra banda, es baten els dos ous i s'afegeixen el sucre i el llevat. Una vegada barrejats aquests tres ingredients, s'afegeix la xocolata prèviament fosa. Després, s'incorpora la farina a la mescla.

Una vegada preparada aquesta massa, arriba el moment d'omplir els recipients -preferiblement individuals- en els quals se servirà el coulant. En el centre de cadascun s'afegeix un tros de xocolata negra. L'últim pas és ficar cada coulant en el microones durant un minut a 800 watts. El temps total de preparació no supera els 15 minuts.