Notícies | Gastronomía

RECEPTA | Carxofes amb cloïsses

Les cloïsses i altres mariscos de clova similars, fins i tot els congelats, són aptes per ser cuinats de moltes maneres, totes delicioses: amb arròs, pasta, amb carxofes, mongetes, etc.
26-11-2019 11:44
0 vots
Cloïsses amb carxofes

Cloïsses amb carxofes

INGREDIENTS
- Deu carxofes
- 500 grams de cloïsses
- Una ceba mitjana
- 2 grans d'all
- Un quart de litre de brou de peix
- Un xic de bitxo
- Mig got de vi blanc
- Julivert

ELABORACIÓ
- Peleu les carxofes deixant el cor de la tija, feu-les octaus i poseu-les amb aigua amb una branca de julivert (evita que s'ennegreixin). En un cassó amb oli hi rossegeu un gra d'all i el bitxo, afegiu-hi les cloïsses i tapeu-lo per obrir-les. Reserveu-ho.
- En una cassola amb un fons d'oli hi poseu la ceba tallada fina, i hi feu donar unes voltes; afegiu-hi el gra d'all picat i una cullerada de cafè de farina, deixeu-ho coure, afegiu-hi vi i deixeu-ho reduir. Afegiu-hi el brou de peix i les carxofes. Hi afegiu el caldo de les cloïsses, ho remeneu i ho tapeu. Feu-ho coure uns 10 minuts. A la fi hi poseu les cloïsses i una mica de julivert per sobre.

NOTES
- També hi podeu afegir unes cocotxes, que encara enriqueixen una mica més el plat, així com unes espardenyes.
- Podeu fer servir ceba tendra.
- En servir-ho, hi podeu afegir julivert picat.
- Les cloïsses es poden tenir en aigua salada una mitja hora a fi que deixin anar la sorra.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook