INGREDIENTS

- Deu carxofes

- 500 grams de cloïsses

- Una ceba mitjana

- 2 grans d'all

- Un quart de litre de brou de peix

- Un xic de bitxo

- Mig got de vi blanc

- Julivert

ELABORACIÓ

- Peleu les carxofes deixant el cor de la tija, feu-les octaus i poseu-les amb aigua amb una branca de julivert (evita que s'ennegreixin). En un cassó amb oli hi rossegeu un gra d'all i el bitxo, afegiu-hi les cloïsses i tapeu-lo per obrir-les. Reserveu-ho.

- En una cassola amb un fons d'oli hi poseu la ceba tallada fina, i hi feu donar unes voltes; afegiu-hi el gra d'all picat i una cullerada de cafè de farina, deixeu-ho coure, afegiu-hi vi i deixeu-ho reduir. Afegiu-hi el brou de peix i les carxofes. Hi afegiu el caldo de les cloïsses, ho remeneu i ho tapeu. Feu-ho coure uns 10 minuts. A la fi hi poseu les cloïsses i una mica de julivert per sobre.

NOTES

- També hi podeu afegir unes cocotxes, que encara enriqueixen una mica més el plat, així com unes espardenyes.

- Podeu fer servir ceba tendra.

- En servir-ho, hi podeu afegir julivert picat.

- Les cloïsses es poden tenir en aigua salada una mitja hora a fi que deixin anar la sorra.