Sancochar es fa servir a les Canàries, Veneçuela, Costa Rica, etc. És un dels plats més bons que he menjat a les Canàries. M'agradava més fet així que fregit o al forn.

INGREDIENTS

- Una vieja d'un quilo (o un quilo de viejas petites).

- 6 patates petites.

- Un tomàquet.

- Mitja ceba tendra.

- Un ramet de coriandre.

- Dos grans d'all.

- Un pebrot verd petit.

- Una mica de comí en pols o en gra.

- Un bitxo (opcional).

- Un raig d'oli d'oliva.

- Sal.

ELABORACIÓ

- Demaneu al peixater que us netegi la vella retirant-li només la moca de la panxa i deixant-la amb les escates.

- En una cassola o calder amb un raig d'oli d'oliva calent posem el tomàquet partit per la meitat, la ceba tendra, el pebrot trossejat, els alls picats i el coriandre.

- Tot seguit hi afegiu el bitxo i el comí.

- Pelem les patates i les afegim al calder. Ho salem lleugerament i ho cobrim amb aigua (sense passar-se).

- Quan comenci a bullir, ho deixem uns 15 minuts aproximadament.

- Comproveu amb les puntes d'una forquilla si les patates són tendres. Afegiu-hi el peix. Tapeu l'olla i deixeu que cogui uns 10 minuts.

- Retireu del foc, escorreu i ser- viu-ho.

NOTES

- Si voleu, ho podeu acompanyar amb mojo verde, mojo rojo, mojo picón...

- Una opció és fer una picada amb l'all i el comí en gra.

- La recepta més tradicional es feia bullint-ho tot, sense sofregir els ingredients.

- S'hi pot afegir pebrot vermell, julivert, pebre negre...

- Aquest plat el podeu fer amb peix blanc de les nostres costes: lluç, rap, bacallà, tonyina, etc.