Un dels plats més populars d’Andalusia són les migas. Aquestes es guarneixen amb elements de la matança del porc.

INGREDIENTS

- Una barra de pa.

- 4 grans d’all.

- Una culleradeta de sal.

- Aigua.

- Oli d’oliva.

- 2 botifarrons (morcillas).

- Un xoriço fresc (longanizas).

ELABORACIÓ

- Talleu la barra de pa del dia abans en llesques molt primes. En un bol trossegem aquestes llesques en trossos més petits. Al morter hi posem 2 grans d’all amb una cullerada petita de sal i hi diluïm amb 1 dl d’aigua. A continuació, afegim el pa a l’aigua, i ho desfem amb les mans. Ho deixem reposar uns 15 minuts.

- En una paella o cassola de terrissa, a part, hi posem 1 dl d’oli d’oliva i fregim els botifarrons. Un cop fregits els retirem del foc i en el mateix oli hi afegim els alls restants sense pelar. Abans no estiguin del tot fregits hi afegim la llonganissa trossejada.

­- Un cop la mescla estigui fregida, la retirarem del foc i, en el mateix oli, afegirem la mescla amb el pa que hem preparat anteriorment, a la que haurem de donar voltes fins que es fregeixi completament. Finalment, un cop el pa trossejat estigui fregit, hi afegirem la llonganissa i ho remenarem.

- Ho retirarem quan ho vegem suficientment cuit i ho servirem immediatament.

NOTES

- També s’hi pot posar longaniza blanca (una mena de botifarra crua).