Notícies | Gastronomía

RECEPTA | 'Migas de matanza'

15-10-2019 09:42
0 vots
Un dels plats més populars d'Andalusia són les 'migas'

Un dels plats més populars d'Andalusia són les 'migas'

Un dels plats més populars d’Andalusia són les migas. Aquestes es guarneixen amb elements de la matança del porc.

INGREDIENTS
- Una barra de pa.
- 4 grans d’all.
- Una culleradeta de sal.
- Aigua.
- Oli d’oliva.
- 2 botifarrons (morcillas).
- Un xoriço fresc (longanizas).

ELABORACIÓ
- Talleu la barra de pa del dia abans en llesques molt primes. En un bol trossegem aquestes llesques en trossos més petits. Al morter hi posem 2 grans d’all amb una cullerada petita de sal i hi diluïm amb 1 dl d’aigua. A continuació, afegim el pa a l’aigua, i ho desfem amb les mans. Ho deixem reposar uns 15 minuts.
- En una paella o cassola de terrissa, a part, hi posem 1 dl d’oli d’oliva i fregim els botifarrons. Un cop fregits els retirem del foc i en el mateix oli hi afegim els alls restants sense pelar. Abans no estiguin del tot fregits hi afegim la llonganissa trossejada.
­- Un cop la mescla estigui fregida, la retirarem del foc i, en el mateix oli, afegirem la mescla amb el pa que hem preparat anteriorment, a la que haurem de donar voltes fins que es fregeixi completament. Finalment, un cop el pa trossejat estigui fregit, hi afegirem la llonganissa i ho remenarem.
- Ho retirarem quan ho vegem suficientment cuit i ho servirem immediatament.

NOTES
- També s’hi pot posar longaniza blanca (una mena de botifarra crua).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook