El meló és sinònim d'estiu. El seu sabor i la seva textura fan que aquesta fruita sigui ideal per ingerir-la quan la calor apreta. Més enllà de prendre uns trossos de meló de manera refrescant, hi ha tot un seguit de receptes ideals per combatre les altes temperatures.

Amanida de meló amb formatge blanc i fruita seca

Ingredients

- Un meló

- 250 grams de formatge blanc

- Fruits secs (ametlles, nous o avellanes)

- Mel

Preparació

El primer que has de fer és tallar el meló i retirar les llavors. Seguidament hauràs de trossejar-lo i fer el mateix amb el formatge. Incorpora-ho tot a un bol i afegeix-hi els fruits secs, regats amb mel com a toc final.

Sopa freda de meló amb pernil

Ingredients

- 1 meló

- 2 o 3 cullerades de nata líquida (encara que això és opcional)

- Sal

- Pebre negre

- Oli d'oliva verge extra

- 6 talls de pernil serrà

Elaboració

En primer lloc, hauràs de partir el meló i treure-li la pell. Posteriorment, talla'l en quadrats i fica'l a la batedora.

Incorpora la nata líquida i afegeix-hi una mica de sal i pebre.

Quan hagis aconseguit un líquid blanc amb una mica de gruix, guarda-ho a la nevera fins al moment de servir.

El toc final l'aconseguiràs afegint a la sopa el pernil serrà en encenalls.

Batut de meló

Ingredients

250 gr. meló

300 ml. aigua amb gas

2 cullerades de mel

Preparació

Neteja el meló i deixa'l sense closca ni llavors. Talla'l bé i barreja'l amb la resta dels ingredients. Passa-ho tot per la batedora i reserva unes hores a la nevera per poder servir-lo fred.