Aquest 18 de juny se celebra el Dia Internacional del Sushi. Un plat japonès que va arribar fa alguns anys al nostre país i ha conquistat molts dels més exquisits paladars.

Tot i que sembla complicat preparar sushi a casa, en realitat la tècnica és bastant senzilla. Per preparar aquest plat basat en arròs i acompanyat generalment de peix cru o fumat, et deixem sis trucs que t'ajudaran bastant i que tot amant d'aquest menjar ha de conèixer:

1. El tipus d'arròs

Perquè el sushi et quedi perfecte l'arròs ha de ser glutinós. En molts comerços ja pots trobar-lo però si no ho aconsegueixes, opta pel tradicional arròs bomba.

2. Enrotllar el sushi

És el pas més complicat, però el rotllo et quedarà bé si poses una mica de paper film sobre l'estoreta abans de començar a enrotllar l'arròs.

3. Com fer un roll

La làmina de nori sempre s'ha de col·locar amb el seu costat aspre cap amunt, mai cap avall.

4. Com tallar el rotllo

Perquè el rotllo quedi compacte i es pugui tallar fàcilment amb el ganivet, has de deixar reposar els ingredients almenys durant un minut i el ganivet ha d'estar moll.

5. Les salses

La salsa de soja, el wasabi, la pasta de rave picant i el gingebre confitat són les sales més usades per menjar el sushi, però recorda que aquestes mai han de mullar l'arròs. Només has d'untar-hi el peix.