El pollastre és un dels productes estrella de la dieta mediterrània. Aquest aliment té un gran protagonisme en la gastronomia espanyola, on es prepara de diverses i variades maneres. La preparació del pollastre es pot dur a terme de diferents maneres. Això sí, hi ha algunes receptes de pollastre d'allò més fàcils. Es tracta de receptes de pollastre tradicionals amb les que sempre encertaràs amb els teus comensals.

Pollastre a l'allet

Ingredients

- 1 pollastre trossejat

- All, llorer, sal i pebre

- Oli d'oliva

- Vi blanc

Preparació

Posem a escalfar una paella amb l'oli d'oliva i afegim els alls sense pelar. Quan els alls estiguin caramel·litzats, passats uns cinc minuts, els retirarem del foc. En aquesta mateixa paella tirarem el pollastre amb el llorer. Passats 15 minuts el pollastre ja estarà fregit. En aquest moment, tornarem a incorporar els alls i afegirem el vi. Deixarem que la carn es cuini amb aquests ingredients i agafi el seu punt final abans de servir-lo.

Pollastre cruixent

Ingredients

- 1 filet de pollastre

- 1 ou

- Pa ratllat

- Sal

- Oli d'oliva

Preparació

El primer pas és tallar el pollastre a tires. Posteriorment, ho passarem per l'ou i el pa ratllat. En paral·lel, posarem una paella amb oli a escalfar. Quan l'oli estigui calent, anirem incorporant les tires de pollastre per fregir-les.

Pollastre al forn

Ingredients

- Un pollastre sencer

- Ceba i pebrot verd

- Julivert

- Vi blanc

- Oli d'oliva

Preparació

En primer lloc caldrà salpebrar el pollastre i reservar-lo. Mentre prepararem la ceba i els pebrots verds. Els tallarem a dauets i els distribuirem en una font per al forn cobrint tota la seva superfície. Mentre es va preescalfant el forn a 200 graus, anirem col·locant el pollastre a la font per al forn. El regarem amb el julivert, el vi blanc i l'oli d'oliva.

Finalment, l'introduirem al forn durant una hora a 180 graus. Passada mitja hora comprovarem que el pollastre s'està coent per dins i, si cal, podrem donar-li la volta. Això dependrà de la potència de cada forn.