La pastisseria és tot un art que converteix els dolços en peces úniques. Autèntiques creacions que extasien als comensals amb les seves textures, colors i sabors. La majestuositat d'aquestes pastissos fan que les seves receptes siguin d'allò més elaborades i dignes d'un concursant de 'Bake Off'.

Naked Cake

Ingredients

- 150 grams de mantega a temperatura ambient

- 150 grams de sucre

- 150 grams de farina

- Una cullerada petita de llevat en pols

- 2 ous

- Essència de vainilla

- 8 cullerades d'aigua

- 250 grams de nata per muntar

- 250 grams de mascarpone

- 80 grams de sucre glacé

Preparació

En primer lloc, prepararem la massa del pastís. El primer que farem és untar el motlle del pa de pessic amb mantega. Posteriorment, iniciarem la preparació del pa de pessic. En un bol barrejarem la mantega i el sucre. Hi afegirem els ous i la vainilla. A continuació, incorporem la farina i el llevat, procurant que tot quedi ben barrejat.

El posem al forn en el motlle a una temperatura de 180 graus durant una mica menys de mitja hora.

Quan estigui llest ho traurem del forn i quan estigui fred el desmotllarem per tallar la massa pel centre. De manera que quedin dues meitats.

Per a la crema batrem la nata muntada i el formatge mascarpone i ho deixarem reposar.

Després podem procedir al muntatge del pastís, superposant capes de pa de pessic i de crema.

Per decorar el pastís naked utilitzarem el sucre glacé i fruites o fruits seca a la nostra elecció.

Charlotte Royal

Ingredients

- Un braç de melmelada de gerds

- Una tassa de llet

- Essència de vainilla

- 4 rovells d'ou

- Mitja tassa de sucre

- 2 cullerades de gelatina en pols

- Una tassa de nata muntada

Preparació

El primer pas per preparar la Charlotte Royal és tallar el braç a rodanxes. Les mateixes les disposarem a un bol, prèviament folrat amb plàstic per cuinar.

En paral·lel, començarem a preparar la crema. En primer lloc, barrejarem la llet i la vainilla. Aquesta barreja haurà de bullir en una olla a foc lent. En un altre bol, batrem els rovells d'ou amb el sucre. Li afegirem la barreja de llet i vainilla bullida.

A aquesta barreja li haurem d'afegir la gelatina diluïda.

Finalment, incorporarem la nata muntada i distribuïm la crema sobre el pa de pessic.

Pastís fred de xocolata

Ingredients

- 250 grams de galetes integrals amb xocolata

- 50 grams de mantega fosa

- 800 grams de formatge per untar

- 4 cullerades de sucre glacé

- 100 grams de xocolata negra

- 200 grams de xocolata amb llet

- 100 grams de xocolata blanca

Preparació

El primer, és fondre la xocolata negra i la xocolata amb llet en un bol al bany maria o al microones a intervals de 30 segons a potència mitjana, remenant entre cada interval. Fonem també la mantega amb el mateix sistema. Deixem que es temperin mentre preparem els altres ingredients.

Esmicolem les galetes amb una picadora o ficant-les en una bossa i aixafant amb ajuda d'un corró. Les barregem amb la mantega fosa i freda i fem una capa a la base del motlle pressionant per eliminar els buits. Ho deixem refredar a la nevera. Barregem en un bol el formatge crema amb el sucre remenant i pressionant perquè s'integrin. No hem de barrejar massa.

Apartem una quarta part de la xocolata fosa per utilitzar més tard. Anem incorporant el formatge cullerada a cullerada a la resta de la xocolata, remenant a poc a poc i barrejant fins aconseguir un color uniforme. Un cop tinguem el formatge integrat amb la xocolata, retirem el motlle de la nevera i aboquem la barreja sobre la base de galeta. Allisem sense deixar buits i tornem a deixar el motlle a la nevera mitja hora perquè refredi.

Després de refredar, traiem el pastís de la nevera i escalfem una mica la xocolata fosa que havíem reservat amb una cullerada de mantega. Aboquem sobre el pastís la xocolata negra i sacsegem el motlle per estendre-ho per tota la superfície. Si cal fem servir una espàtula.

Fonem la xocolata blanca i la fiquem en una paperina feta amb paper de forn, una bossa o a la màniga pastissera amb una boqueta rodona fina. A continuació dibuixem unes línies amb la xocolata blanca amb una separació d'uns 2 cms, de l'ample de dos dits. Amb un escuradents travessem les línies de xocolata blanca d'un costat a un altre, primer en un sentit i la següent en el sentit contrari. D'aquesta manera ja ens queda decorat el pastís. El deixem refredar un parell d'hores més abans de treure'l del motlle.

Per desemmotllar fem servir un ganivet mullat en aigua calenta i amb ell repassem la vora del motlle perquè es deixi anar el pastís. Obrim i traiem el cèrcol amb cura. És molt complicat separar la base del pastís, pel que normalment se serveix aprofitant aquesta base.