Els aliments que menys ens convenen són sempre els més desitjables. La xocolata, les llaminadures, els pastissos i, com no podia ser d'altra manera, les patates fregides.

Aquestes últimes són un dels aperitius i acompanyaments que més agraden, però sempre han estat na ració copiosa de calories. El que engreixa no són les patates, sinó el fregit, que a més perjudica el sistema circulatori i eleva el colesterol dolent.

La quantitat de patates fregides que acompanya els plats combinats als restaurants supera amb escreix, en la majoria dels casos, les dues dotzenes. La xifra és encara més gran quan ens acostem a locals de menjar ràpid i demanem els menús més grans. Així i tot, aquesta quantitat queda molt lluny del nombre màxim de patates fregides que un investigador de la Universitat de Harvard recomana consumir.

I és que el professor i nutricionista Eric Rimm es va convertir fa uns dies en el blanc de les crítiques a Twitter en afirmar que el nombre de patates fregides de es poden menjar sense que resultin perjudicials per a la salut és 6. Perquè, qui pot menjar només mitja dotzena de patates fregides?

Un article del New York Times va recollir aquestes declaracions de Rimm, qui a més va qualificar aquest aliment de "bombes de midó". I és que en ser pelat (la pell és la part que compta amb un major nombre de nutrients), fregit en oli i barrejat amb sal, quètxup o qualsevol altre tipus de salsa, aquest tubercle es pot convertir en una arma per al nostre organisme.