L'hivern és una època perfecta per preparar pastissos casolans i poder gaudir-ne amb una bona xocolata o un te durant el berenar. Si en vols preparar un de més sa de l'habitual, la recepta del pa de pessic de carbassó és perfecta i segur que et sorprendrà amb el seu sabor, sobretot si ets amant del dolç.
Ingredients del pa de pessic de carbassó:
-Tres ous
-1 carbassó mitjà
-300 ml. d'oli d'oliva
-350 grams de sucre bru
-Canela en pols
-Una culleradeta de sal
-Una culleradeta de llevat químic
-250 grams de farina integral
-Fruits secs al gust
Pa de pessic de carbassó, pas a pas
-En un bol tamisa amb un colador la farina i el llevat i després aboca la sal i el sucre.
-Bat els tres ous i incorpora'ls al bol.
-Ratlla el carbassó i llença'l també al costat de l'oli d'oliva.
-Mou amb una espàtula fins a obtenir una massa homogènia i després afegeix la fruita seca i la canyella.
-Unta mantega en una safata i tira la massa.
-Posa-ho al forn preescalfat prèviament a 200 graus i deixa-ho enfornar uns 20 minuts. Passat aquest temps, punxa el pa de pessic amb una forquilla i si al treure-la, les puntes estan netes, ja pots treure-ho del forn.
-Pots decorar-lo amb una mica de sucre glass.