L'hivern és una època perfecta per preparar pastissos casolans i poder gaudir-ne amb una bona xocolata o un te durant el berenar. Si en vols preparar un de més sa de l'habitual, la recepta del pa de pessic de carbassó és perfecta i segur que et sorprendrà amb el seu sabor, sobretot si ets amant del dolç.

Ingredients del pa de pessic de carbassó:

-Tres ous

-1 carbassó mitjà

-300 ml. d'oli d'oliva

-350 grams de sucre bru

-Canela en pols

-Una culleradeta de sal

-Una culleradeta de llevat químic

-250 grams de farina integral

-Fruits secs al gust

Pa de pessic de carbassó, pas a pas

-En un bol tamisa amb un colador la farina i el llevat i després aboca la sal i el sucre.

-Bat els tres ous i incorpora'ls al bol.

-Ratlla el carbassó i llença'l també al costat de l'oli d'oliva.

-Mou amb una espàtula fins a obtenir una massa homogènia i després afegeix la fruita seca i la canyella.

-Unta mantega en una safata i tira la massa.

-Posa-ho al forn preescalfat prèviament a 200 graus i deixa-ho enfornar uns 20 minuts. Passat aquest temps, punxa el pa de pessic amb una forquilla i si al treure-la, les puntes estan netes, ja pots treure-ho del forn.

-Pots decorar-lo amb una mica de sucre glass.