Ingredients:
2 albergínies llargues de 300 g cadascuna
150 g de gírgoles
1 gra d´all, julivert i 1 ceba
3 mitjos peus de porc cuits
50 g de pernil salat tallat a dauets
Salsa de tomàquet:
1 gra d´all
500 gr. tomàquets madurs
Sal, pebre, 1 cull. sucre i una mica d´orenga
Muselina d´all:
1 rovell
125 c.c. d´oli
1 cull. d´aigua freda
1 cull. suc de llimona
10-12 alls confitats
Brou, llet o aigua
Preparació
- Partim les albergínies longitudinalment sense pelar, pelem la base, les buidem deixant 1 cm de polpa a tot el volt i les posem en una safata de forn untada. Hi tirem oli per sobre i les posem al forn a 200º durant 15-20 minuts, i després les gratinem de 6-8 minuts.
- Sofregim la ceba, els bolets laminats, l´all i el julivert. Hi afegim la polpa d´albergínia tallada a dauets, els peus de porc desossats i tallats també a dauets i el pernil. Farcim les albergínies i les reservem.
- Per fer la salsa, posem oli en un cassó, enrossim un all i hi afegim els tomàquets. Els condimentem, reduïm, colem i els amalgamem amb la mantega.
- Lliguem tots els ingredients de la maionesa, els aclarim amb llet, brou o aigua i cobrim les albergínies. Les gratinem.
- Tapissem el fons d´una safata amb la salsa de tomàquet calenta i hi disposem al damunt les albergínies gratinades. Ho decorem amb fils d´albergínia fregits.
*Recepta elaborada amb albergínies pròpies de la comarca i que actualment es tornen a conrear. Feta per Dolors Castías.