Notícies | Gastronomía

Els aliments que mai has de posar en un tupper

Descobreix els aliments que mai hauries de portar en aquests tipus de recipients i perquè
10-07-2018 08:55
1 vot
Els aliments que s'espatllen en el tupper Getty Images

Els aliments que s'espatllen en el tupper Getty Images

L'estil de vida que portem avui en dia compta amb horaris llargs i imprevisibles, fa que un dels nostres grans aliats sigui el tupper.

No obstant això deus tenir en compte que en ell, no es pot ficar qualsevol aliment. Alguns plats es fan malbé en el tupper de plàstic. Descobreix quins són a continuació:

Ou cru

L'ou cru, o una truita són receptes que no han de guardar-se en aquest tipus de recipients. Hi ha un alt risc que els aliments es contaminin de bacteris com l' E.coli o la salmonel·losi. No obstant això, una alternativa per al seu transport és mitjançant un envàs tèrmic o la utilització de gel com a forma de conserva.

Carns prèviament processades

En el cas de la carn, hem de tenir especial cura amb aquelles manipulades amb anterioritat. La carn picada o els filets arrebossats són clars exemples d'això. A l'guardar-se en aquest tipus de recipients es fan malbé amb més facilitat, alhora que disminueixen les seves propietats i perden la seva textura.

Amanida russa i amaniments

L'amanida russa és un dels grans clàssics de l'estiu. La facilitat en la seva preparació fa que sigui una de les receptes més habituals per transportar en un tupper. Per norma general, aquesta recepta conté maionesa i, per tant, és propensa a la contaminació del bacteri de la salmonel·la.

D'altra banda, les fulles verdes com l'enciam o els brots que constitueixen les amanides no són molt compatibles amb els recipients de plàstic. Especialment quan estan amanides, ja que d'aquesta manera perden la seva cruixent textura. Per això, es recomana condimentar abans de menjar-les.

Sushi

El sushi s'ha convertit en un aliment molt popular ja que és fàcil de preparar i té un especial gust a causa de la diversitat dels seus ingredients. No obstant això, el peix és un aliment molt propens als bacteris. Especialment el peix cru, on podem trobar el famós anisakis, el qual abunda en els restaurants japonesos.

Pollastre a la planxa

El pollastre pot contenir un nombre de bacteris que causen malalties com la campylobacter o salmonel·la, el que fa a aquesta au especialment perillosa per a menjar si no es cuina adequadament. Es tracta d'un aliment propens a les intoxicacions estiuenques, de manera que convé deixar-ho per menjars a casa.

Llet i derivats làctics

Els menjars líquids són una mala idea per guardar dins d'un tupper. El cas de la llet i els seus derivats és encara més gran, ja que els canvis i les altes temperatures poden tallar el lacti i provocar malestars estomacals.

Sopes i guisats

En aquest cas si és possible transportar les sopes i guisats, però s'ha de fer amb cura. S'ha de deixar refredar completament abans de tancar el recipient, de manera que no es generarà vapor i es conservaran millor els seus nutrients i sabor. Així mateix, es redueix el risc que el plàstic desprengui toxines per la calor.

Cafè o te

Les begudes calentes no són molt amigues d'aquest tipus de recipients. Els envasos de plàstic és millor omplir quan el líquid es trobi completament fred, evitant així qualsevol contaminació del plàstic a la beguda. Al seu torn, la pols del cafè, en estar en contacte amb la temperatura de la nevera pot generar humitat i produir bacteris.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook