Notícies | Gastronomía

Quants hidrats de carboni pots menjar sense engreixar-te?

Una senzilla prova permet saber quanta pasta, arròs o pa pots prendre diàriament
22-06-2018 09:50
0 vots
No tothom té la mateixa reacció davant la ingesta d'hidrats de carboni Getty Images

No tothom té la mateixa reacció davant la ingesta d'hidrats de carboni Getty Images

Els carbohidrats són uns dels primers aliments que es restringeixen quan un està a dieta, no obstant això, pocs saben que la tolerància de cada persona als hidrats de carboni és completament diferent i a unes persones els engreixen més que a una altra, així que potser tu puguis menjar més pasta, arròs o pa del que imagines sense arruïnar la teva 'operació bikini'.

Com saber si pots menjar-los sense engreixar-te? Doncs, segons explica el genetista Sharon Moalem en el seu llibre 'The DNA Restart', amb una senzilla prova que pots fer tu mateix a casa en menys de 30 segons en la qual només necessitaràs una galeta sense sal tipus 'cracker'.

En el documental de la BBC 'La veritat sobre els carbohidrats', el doctor Alexander van Tulleken, va posar a prova 'el test del cracker' amb diversos estudiants.

Va repartir una galeta sense sal tipus 'cracker' i els va fer mastegar-la durant 30 segons. Va demanar que anessin aixecant la mà segons notessin que la galeta era dolça. En 17 segons un estudiant va assegurar que ell ja ho havia notat però uns altres no van notar cap canvi fins i tot passats els 30 segons.

Segons el doctor, les persones que noten el canvi de sabor aviat tenen una alta concentració d'uns enzims a la boca que divideixen les molècules de midó en altres més petites de sucre, la qual cosa suposa que poden menjar hidrats de carboni sense tenir grans problemes.

Aquells que triguen més a sentir lo dolçor de la galeta, per contra, han d'anar més en compte amb la ingesta d'aliments que continguin carbohidrats.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook