El tomàquet és un aliment molt sa. És una font de vitamines, és un gran antioxidant i redueix el colesterol. A més, també és versàtil: pots elaborar tot tipus de receptes delicioses a base de tomàquet.

És molt comú l'error de tenir quantitats abundants de tomàquets, de manera que alguns d'ells poden quedar una mica passats. No et preocupis, a continuació, et donem quatre idees per aprofitar els tomàquets que porten més temps a la nevera:

1. Bruschettas de tomàquet i alfàbrega

Les Bruschettas de tomàquet i alfàbrega són ràpides, senzilles i molt bones. Tan sols has de tallar el pa a rodanxes i introduir-lo al forn a 175º durant uns 15 minuts per aconseguir que estigui cruixent per fora i tendre per dins.

D'altra banda, talla els tomàquets en trossos petits i esquinça l'alfàbrega. Introdueix-lo amb oli i salpebra al teu gust. Cobreix finament el pa amb els tomàquets i l'alfàbrega i llest!

2. Pizzes individuals

Una altra manera senzilla d'aprofitar els tomàquets és fer una pizza. Et suggerim que com a base utilitzis el pa de naan (típic de la cuina hindú i molt fàcil d'elaborar a casa). A sobre col·loca els tomàquets a rodanxes i una mica de formatge feta, per donar-li més sabor. Si t'agrada l'alfàbrega, també la pots incorporar.

Introdueix les pizzes al forn durant 5 - 10 minuts i ja estaran a punt per menjar.

3. Gaspatxo o salsa de tomàquet

Amb els tomàquets més passats també pots elaborar gaspatxo. Tritura'ls i extreu el seu suc mitjançant un colador i utilitza el líquid per elaborar el gaspatxo, juntament amb la resta d'ingredients. Una altra opció és elaborar la clàssica salsa de tomàquet, que et pot servir per acompanyar qualsevol plat, com per exemple un plat de pasta.

4. Pastís cremos de tomàquet

El pastís cremos de tomàquet és una manera rica i original d'aprofitar els tomàquets vells. Que no et confongui el nom, no es tracta d'unes postres, és un contundent entrant amb el que et lleparàs els dits.

Tan sols has de fer una massa sòlida barrejant formatge ratllat, maionesa, dos ous, un pessic de sal i un pessic de sucre. Col·loca la barreja en una tartera i afegeix els tomàquets tallats a rodanxes i una mica d'orenga per sobre. Introdueix en el forn a 140 º durant 35 minuts aproximadament.