Notícies | Gastronomía

T'ensenyem a preparar tres hamburgueses sense carn, sanes i nutritives

Descobreix les receptes per fer pas a pas hamburgueses de llenties, de tonyina i pastanaga i carabassó amb formatge
1 vot
Hamburguesa de carabassó i formatge. Getty Images

Hamburguesa de carabassó i formatge. Getty Images

Les hamburgueses agraden a tothom i són ràpides de fer. Són perfectes per fer per exemple un sopar en poc temps. Si estàs cansat de la típica hamburguesa de carn, ets vegà o tens nens a casa que no mengen de tot, no et perdis les tres hamburgueses que t'ensenyem a preparar a continuació. Són sanes i nutritives:

Hamburguesa de llenties

Ingredients:

-250 gr. de llenties
-50 gr. de farina de blat
-? tassa de pa ratllat
-1 ceba
-All
-Sal i julivert
-Oli d'oliva

Elaboració, pas a pas:

-Cuina les llenties com ho fas normalment, deixa-les refredar, eixuga-les amb un drap de cuina i aixafa-les amb la forquilla fins que aconsegueixis una pasta.

-En un bol, aboca ceba ratllada, tres grans d'alls picats, una mica de sal, una mica de julivert i la farina de blat. Finalment, tira la pasta de les llenties i barreja-ho bé.

-Dóna forma a la pasta d'hamburguesa i passa cadascuna d'elles per pa ratllat. A continuació fregeix-les com si fossin una hamburguesa normal. Les que et sobrin pots congelar-les sense problemes, per consumir-les d'aquí a uns dies.

Hamburguesa de tonyina i pastanaga

Ingredients:

-3 llaunes de tonyina en oli a oliva
-1 ou
-1 ceba
-Mitja pastanaga
-? tassa de pa ratllat
-All
-Sal i julivert
-Oli d'oliva

Hamburguesa de tonyina, pas a pas:

-Obre les llaunes de tonyina, escorre l'oli i esmicola la tonyina en un bol.

-Pica l'all, la ceba, la pastanaga, el julivert. Aboca-hi la sal i un ou. Barreja amb una forquilla fins a obtenir una massa consistent.

-Amasa amb la mà, donant la forma a cada hamburguesa, empana-la i fregeix-la amb oli calent per ambdós costats. Acompanya el plat amb alguna verdura per obtenir un sopar completament sa.

Hamburguesa de carbassó i formatge

Ingredients:

-Mig quilo de carbassons
-1 ceba
-1 ou
-50 gr. de formatge
-? tassa de pa ratllat
-Farina
-Orenga
-Sal
-Oli d'oliva

Hamburguesa de carbassó i formatge, pas a pas:

-Cou els carbassons pelats i partits a trossos.

-Escorre tota l'aigua i aixafa amb una forquilla.

-En un bol barrejem aquesta pasta amb, la ceba picada, el formatge ratllat, l'ou batut, la sal i dues cullerades de pa ratllat.

-Amasa amb les mans per donar forma a les hamburgueses, empana i fregeix les hamburgueses en l'oli d'oliva ben calent. Després s'empolvora l'orenga per sobre.


Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...