Les hamburgueses agraden a tothom i són ràpides de fer. Són perfectes per fer per exemple un sopar en poc temps. Si estàs cansat de la típica hamburguesa de carn, ets vegà o tens nens a casa que no mengen de tot, no et perdis les tres hamburgueses que t'ensenyem a preparar a continuació. Són sanes i nutritives:
Hamburguesa de llenties
Ingredients:
-250 gr. de llenties
-50 gr. de farina de blat
-½ tassa de pa ratllat
-1 ceba
-All
-Sal i julivert
-Oli d'oliva
Elaboració, pas a pas:
-Cuina les llenties com ho fas normalment, deixa-les refredar, eixuga-les amb un drap de cuina i aixafa-les amb la forquilla fins que aconsegueixis una pasta.
-En un bol, aboca ceba ratllada, tres grans d'alls picats, una mica de sal, una mica de julivert i la farina de blat. Finalment, tira la pasta de les llenties i barreja-ho bé.
-Dóna forma a la pasta d'hamburguesa i passa cadascuna d'elles per pa ratllat. A continuació fregeix-les com si fossin una hamburguesa normal. Les que et sobrin pots congelar-les sense problemes, per consumir-les d'aquí a uns dies.
Hamburguesa de tonyina i pastanaga
Ingredients:
-3 llaunes de tonyina en oli a oliva
-1 ou
-1 ceba
-Mitja pastanaga
-½ tassa de pa ratllat
-All
-Sal i julivert
-Oli d'oliva
Hamburguesa de tonyina, pas a pas:
-Obre les llaunes de tonyina, escorre l'oli i esmicola la tonyina en un bol.
-Pica l'all, la ceba, la pastanaga, el julivert. Aboca-hi la sal i un ou. Barreja amb una forquilla fins a obtenir una massa consistent.
-Amasa amb la mà, donant la forma a cada hamburguesa, empana-la i fregeix-la amb oli calent per ambdós costats. Acompanya el plat amb alguna verdura per obtenir un sopar completament sa.
Hamburguesa de carbassó i formatge
Ingredients:
-Mig quilo de carbassons
-1 ceba
-1 ou
-50 gr. de formatge
-½ tassa de pa ratllat
-Farina
-Orenga
-Sal
-Oli d'oliva
Hamburguesa de carbassó i formatge, pas a pas:
-Cou els carbassons pelats i partits a trossos.
-Escorre tota l'aigua i aixafa amb una forquilla.
-En un bol barrejem aquesta pasta amb, la ceba picada, el formatge ratllat, l'ou batut, la sal i dues cullerades de pa ratllat.
-Amasa amb les mans per donar forma a les hamburgueses, empana i fregeix les hamburgueses en l'oli d'oliva ben calent. Després s'empolvora l'orenga per sobre.