Les hamburgueses agraden a tothom i són ràpides de fer. Són perfectes per fer per exemple un sopar en poc temps. Si estàs cansat de la típica hamburguesa de carn, ets vegà o tens nens a casa que no mengen de tot, no et perdis les tres hamburgueses que t'ensenyem a preparar a continuació. Són sanes i nutritives:

Hamburguesa de llenties

Ingredients:

-250 gr. de llenties

-50 gr. de farina de blat

-½ tassa de pa ratllat

-1 ceba

-All

-Sal i julivert

-Oli d'oliva

Elaboració, pas a pas:

-Cuina les llenties com ho fas normalment, deixa-les refredar, eixuga-les amb un drap de cuina i aixafa-les amb la forquilla fins que aconsegueixis una pasta.

-En un bol, aboca ceba ratllada, tres grans d'alls picats, una mica de sal, una mica de julivert i la farina de blat. Finalment, tira la pasta de les llenties i barreja-ho bé.

-Dóna forma a la pasta d'hamburguesa i passa cadascuna d'elles per pa ratllat. A continuació fregeix-les com si fossin una hamburguesa normal. Les que et sobrin pots congelar-les sense problemes, per consumir-les d'aquí a uns dies.

Hamburguesa de tonyina i pastanaga

Ingredients:

-3 llaunes de tonyina en oli a oliva

-1 ou

-1 ceba

-Mitja pastanaga

-½ tassa de pa ratllat

-All

-Sal i julivert

-Oli d'oliva

Hamburguesa de tonyina, pas a pas:

-Obre les llaunes de tonyina, escorre l'oli i esmicola la tonyina en un bol.

-Pica l'all, la ceba, la pastanaga, el julivert. Aboca-hi la sal i un ou. Barreja amb una forquilla fins a obtenir una massa consistent.

-Amasa amb la mà, donant la forma a cada hamburguesa, empana-la i fregeix-la amb oli calent per ambdós costats. Acompanya el plat amb alguna verdura per obtenir un sopar completament sa.

Hamburguesa de carbassó i formatge

Ingredients:

-Mig quilo de carbassons

-1 ceba

-1 ou

-50 gr. de formatge

-½ tassa de pa ratllat

-Farina

-Orenga

-Sal

-Oli d'oliva

Hamburguesa de carbassó i formatge, pas a pas:

-Cou els carbassons pelats i partits a trossos.

-Escorre tota l'aigua i aixafa amb una forquilla.

-En un bol barrejem aquesta pasta amb, la ceba picada, el formatge ratllat, l'ou batut, la sal i dues cullerades de pa ratllat.

-Amasa amb les mans per donar forma a les hamburgueses, empana i fregeix les hamburgueses en l'oli d'oliva ben calent. Després s'empolvora l'orenga per sobre.