Notícies | Gastronomía

T'ensenyem a preparar llaminadures casolanes

Les pots elaborar de manera senzilla i són molt més saludables que les industrials
13-03-2018 18:25
0 vots
Llaminadures casolanes. Getty Images

Llaminadures casolanes. Getty Images

Les llaminadures, aquest petit capritx habitual en nens (i no tan nens). Tot i que l'habitual és que aquests dolços tinguin una procedència industrial, molts cops la seva composició és desconeguda.

Per aquest motiu, t'ensenyem que també és possible elaborar-les a casa de manera artesana, podent decidir així aspectes tan importants com el sabor o la quantitat de sucre emprada.

Hi ha diferents formes de preparar les llaminadures casolanes, però totes elles ens permetran triomfar tant en celebracions, com utilitzant-les de forma de petit regal, a més de ser una divertida alternativa per gaudir cuinant juntament amb els més petits de la casa.

Ingredients

- 2 sobres de gelatina neutra
- 2 sobres de gelatina de sabors
- 150 gr de sucre
- 200 ml d'aigua
- Motlle de silicona amb formes
- 1 cullerada d'oli de gira-sol (o mantega) per lubricar el motlle
- 1 cullerada de sucre per l'acabat final

Preparació

1. En primer lloc, has d'abocar l'aigua i els sobres de gelatina neutra en un pot. Un cop barrejat, posar-lo al foc i afegir el sucre. Després, remoure fins que es dissolgui la barreja.

2. Afegir la gelatina de sabors i remoure sense que bulli. Quan estiguin tots els elements barrejats, retirar del foc.

3. Aplica una lleugera capa d'oli o mantega al motlle de silicona.

4. Omplir els motlles amb la barreja i deixar que es refredin.

5. Per anar acabant, un cop refredades, tapar amb paper film i introduir a la nevera durant 10-12 hores.

6. Finalment, treure les gominoles dels motlles i passar-les per sucre.

També és possible preparar aquest dolç emprant suc de fruites o xarops, per a això només cal substituir la gelatina de sabors per l'alternativa seleccionada.


Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...