Notícies | Gastronomía

Com es prepara el xató?

T'expliquem el secret per preparar aquesta salsa i el plat que acompanya
26-01-2018 19:16
1 vot
Recepta per preparar el xató. FLICKR

Recepta per preparar el xató. FLICKR

Ingredients:
1 escarola
100 g bacallà remullat i esqueixat
100 g tonyina amb oli
1 llauna d'anxoves
6 raves
50 g olives arbequines
50 g olives negres d'Aragó

Salsa xató:
1 gra d'all
10 ametlles
10 avellanes
1 llesca de pa fregit
un trosset de bitxo
2 nyores (poseu-les a remullar ? hora abans)
1 tomàquet madur petit
3 cullerades de vinagre
150 cc d'oli
sal i pebre

Preparació:
Disposeu en una plata l'escarola, el bacallà i la tonyina esmicolada a trossos.

Amaniu-ho amb una mica de salsa xató i decoreu-ho amb els raves, anxoves i olives.

El xató el farem de la manera següent. Posem al pot de la batedora l'all, les ametlles, les avellanes, el pa, el bitxo, la molsa de les nyores i el tomàquet sense pell ni llavors. Ho triturem. Hi afegim vinagre, sal i pebre, i quan tot sigui una pasta fina hi incorporem l'oli a raig fi perquè quedi una salsa ben emulsionada.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook