Notícies | Gastronomía

Suïssa prohibeix cuinar les llagostes vives en aigua bullint

En el marc d'una revisió de la seva legislació en matèria de protecció animal
10-01-2018 15:28
0 vots
Una llagosta ja cuinada.

Una llagosta ja cuinada.

El Govern de Suïssa ha prohibit la pràctica culinària de tirar les llagostes vives a l'aigua bullint per cuinar-les i ha establert que abans hauran de ser atordides, en el marc d'una revisió de la seva legislació en matèria de protecció animal.

"Els crustacis vius, inclosa la llagosta, ja no podran ser transportats sobre gel o aigua gelada. Les espècies aquàtiques han de mantenir-se en el seu entorn natural. Des d'ara els crustacis han de ser atordits abans de matar-los", assenyala la normativa aprovada pel Govern suís aquest dimecres i que entrarà en vigor al març.

La legislació també cerca acabar amb les granges il·legals de cadells, prohibir els dispositius automàtics que castiguen els gossos per bordar, explicitar les condicions per sacrificar animals malalts o ferits i responsabilitzar els organitzadors del benestar animal en esdeveniments públics.

La reforma de la normativa suïssa arriba després que a Itàlia un tribunal dictaminés al juny que les llagostes no han de mantenir-se vives en gel en els restaurants perquè suposa un patiment injustificable abans que les matin per a l'alta cuina.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook