Notícies | Gastronomía

Com s'amaneix l'amanida de forma correcta?

Descobreix els principals errors en preparar aquest refrescant i saludable plat
10-07-2017 19:13
0 vots
Amanida de formatge, tomàquet i enciam. Getty Images

Amanida de formatge, tomàquet i enciam. Getty Images

Oli, vinagre, una mica de sal i llest. Amanir una amanida pot semblar una de les tasques més senzilles que es pot realitzar, fins i tot per al més inexpert a la cuina. No obstant això, es tracta d'una barreja que portem fent malament tota la vida. Descobreix com amanir correctament l'amanida i triomfar entre els seus convidats amb un sabor inigualable:

L'ordre dels factors importa i molt a l'hora d'amanir. La majoria incorporem l'oli, el vinagre i, finalment, la sal. L'oli crea una pel·lícula per sobre dels aliments i impedeix que s'absorbeixi el que s'afegeixi després. En afegir primer l'oli, no deixem que el vinagre i la sal penetrin en l'amanida. Per això, l'últim que hem d'afegir a l'hora d'amanir els nostres plats és l'oli.

Primer hem d'afegir la sal. És molt soluble, pel que entrarà en tots els ingredients. A continuació, afegirem el vinagre. El seu alt contingut en aigua dissoldrà les restes de sal que hagin pogut quedar incrustats en els aliments. Finalment, l'oli. D'aquesta manera, l'amaniment entrarà en tots els aliments i el sabor de la nostra amanida serà molt més sorprenent.

L'oli i el vinagre no es porten gaire bé. Una manera que els dos ingredients s'integrin millor a l'amanida és realitzar una vinagreta. Afegeix mel, llimona o mostassa al la teva vinagreta i crea nous sabors que milloraran les teves amanides.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...