Notícies | Gastronomía

Què cal saber de la coliflor i el bròquil?

Dolors Gómez, de l'escola de Cuina Lleure, ens aporta solucions culinàries
30-06-2017 09:22
0 vots
La coliflor es pot cuinar de moltes maneres.

La coliflor es pot cuinar de moltes maneres.

La coliflor es pot confitar en vinagre, es pot arrebossar amb farina i ou (molt apta per acompanyar), bullir, amb una beixamel i formatge ratllat per sobre i gratinada, barrejar amb cigrons i passada per la paella...

Com es cuina
Si voleu preservar al màxim les vitamines i antioxidants del bròquil, cal coure'l de forma ràpida, és a dir, com a màxim uns 15 minuts al vapor. Una alternativa molt saborosa és fer-lo saltat al wok entre 3 i 5 minuts. El tronc del bròquil –que normalment acostumem a llençar– és la part que té més calci; per tant, us recomanem que el talleu ben fi i el salteu també al wok perquè és ben gustós.

Cal amanir-lo sempre amb un rajolí d'oli cru, que ens ajudarà a assimilar-lo millor.

La temporada és d'octubre a abril; abans de comprar-ne, convé fixar-se en els exemplars que mostren una superfície ferma i de color verd fosc. 
Les verdures i fruites que no es pelen, com és el cas del bròquil, convé comprar-les de cultiu ecològic sempre que es pugui; d'aquesta manera disminuirem la possible presència de compostos tòxics. Si són propers i de temporada, sabrem que fa poc que els han collit i que conserven millor els nutrients.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...