Notícies | Gastronomía

Cuinar a la rentadora, l'última moda

Unes bosses especials ideades per un israelià fan possible preparar el menú mentre rentem la roba
0 vots
Imatge de la rentadora amb el plat a dins. Twitter @SEEDSandCHIPS

Imatge de la rentadora amb el plat a dins. Twitter @SEEDSandCHIPS

Les modes canvien, i ara més que mai, l'àmbit culinari avança per uns camins d'avantguarda, tant en els grans restaurants com a les llars. Tant és així que, la nova moda és preparar el menjar a la rentadora.

Iftach Gazit, un estudiant de disseny israelià, ha ideat un sistema per poder cuinar el nostre menjar al mateix temps que rentem la nostra roba amb una bossa especial inventada per ell. Aquesta nova tendència culinària està inspirada, segons paraules de l'estudiant, a la cuina 'Sous-vide' o cuina al buit i a baixa temperatura.

El mètode de cuina 'Sous-vide' es basa en elaborar els aliments al buit i a baixa temperatura durant diverses hores. Aquest sistema permet que el menjar sempre quedi en el seu punt i conservi tots els nutrients en no ser destruïts per les altes temperatures a què es sotmeten els aliments a les coccions habituals.


El menjar al buit es cuina en aigua que varia en temperatures, des de 50ºC fins als 99ºC, millorant així la seva textura i sabor. La temperatura requerida per a aquest tipus d'elaboració és similar a les aconseguides per aquest electrodomèstic, de manera que Gazit assegura que, per estalviar temps i diners, en comptes de ficar la carn al buit en aigua "la introdueixes a la rentadora i poses el programa de sintètics "durant dues hores i mitja, i, si vols elaborar verdures, és millor seleccionar el programa cotó".

Per evitar desgràcies i tacar la roba amb salses i greixos, el dissenyador industrial ha ideat unes bosses impermeables amb paper Tyvek que compten amb un tancament hermètic per mantenir el menjar i la roba fora de perill.

Salmó amb salsa Teriyaki, vegetals amb oli d'oliva i filet de vedella amb all i herbes són, de moment, les tres úniques receptes que es poden cuinar mentre ens dediquem a treure el greix de la nostra camisa i rentar els nostres pantalons, una idea culinària que no convenç a tots però que el seu creador vol treure al mercat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...