Romà Revelles i Carme Clotet fa quinze anys estan al capdavant del restaurant Niu Nou de Bagà, on aposten pels producte ecològics i de proximitat i van «directament amb els pagesos a buscar el producte que després fem servir a la carta». Aquest any és el tercer que reben el distintiu Km0-Slow Food.

Com és la seva cuina?

Fem una cuina de mercat i la nostra especialitat és la cuina antiga. Ens basem en la menja medieval i càtara, amb producte del nostre entorn.

Per què van decidir apostar pels productes ecològics?

Recuperem els productes que es feien a la nostra terra i per algun motiu han anat desapareixent. Ens estimem la terra perquè abans de ser cuiners havíem estat pagesos i havíem estat vivint al camp. Si perdem el producte d´on som perdem la nostra identitat, per això sempre mirem enrere i busquem el producte que s´estava perdent. El pagès el planta i nosaltres el cuinem i el portem al plat.

Els clients ho valoren?

Oi tant, nosaltres tenim la carta amb una explicació de tota la filosofia i també oferim una relació dels productes i de quin pagès són. La gent està molt contenta de menjar els aliments que surten de la nostra terra.

Per tant, també donen suport als productors?

Sí, donem la possiblitat al client de menjar a casa el produccte que ha degustat al restaurant perquè els donem les adreces dels productors i així saben on poden anar a comprar directament el formatge, la carn, la verdura... Així donem un valor afegit al producte i al productor, que també rep el possible guany del client.