Notícies | Cine

«Otra ronda», Vinterberg experimenta amb unes quantes copes

El director danès celebra la vida en un film nominat a dos Oscars
08-04-2021 20:11
0 vots
Mads Mikkelsen en una escena del que ha estat considerat el film europeu de l'any imatge promocional

Mads Mikkelsen en una escena del que ha estat considerat el film europeu de l'any imatge promocional

Nominada a dos Oscars -millor pel·lícula de parla no anglesa i millor direcció- Otra ronda, del danès Thomas Vinterberg, és la pel·lícula europea de l'any: va arrasar en els premis de l'Acadèmia Europea del Cinema amb les estatuetes de millor pel·lícula, direcció, actor (Mads Mikkelsen) i guió.

Experimentar amb l'alcohol i els diferents graus d'una borratxera és el que fa el director de Celebración i La Caza -i cofundador del moviment Dogma 95, amb Lars von Trier- en un film que remarca que «l'incontrolable de la vida». La pel·lícula manté l'equilibri entre el drama i la comèdia per a mostrar a quatre amics, professors amb monòtones vides laborals i personals, que decideixen portar a la pràctica una teoria segons la qual els humans tenim un dèficit d'alcohol a la sang de l'0,05% i que quan es cobreix aquesta mancança, les persones se senten més relaxats, serenes, obertes, creatives i valentes. Martin (Mikkelsen) i els seus tres amics (Thomas Bo Larsen, Magnus Millang i Lars Ranthe) afronten el repte amb disciplina i ho fan a més guiats per les experiències de bevedors il·lustres que van prendre grans decisions, com Winston Churchill.

Però l'alcohol és «només una eina» en aquesta pel·lícula que Vinterberg dedica a la seva filla, que va morir quatre dies abans de l'inici del rodatge, als 19 anys. És una celebració a la vida, la copa per on es filtra un retrat de l'amistat i que indaga en les relacions de parella quan els seus membres no tenen la sensació d'estar realment junts i ja no hi ha curiositat. El rodatge, diu, es va fer en un «plató sec».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook