Notícies | Cine

Viggo Mortensen: «He tingut molta sort en la meva carrera»

L'actor rep el Premi Donostia en reconeixement a la seva trajectòria i presenta 'Falling', el debut com a director
24-09-2020 17:38
0 vots
L'actor Viggo Mortensen en la presentació de 'Falling' al Festival de Sant Sebastià | ACN

L'actor Viggo Mortensen en la presentació de 'Falling' al Festival de Sant Sebastià | ACN

L'actor Viggo Mortensen ha aterrat a Sant Sebastià per presentar 'Falling', el seu debut com a director. Mortensen, que també rebrà el Premi Donostia a tota la seva carrera, ha assegurat aquest dijous en una sala de premsa plena que s'estrena tard com a director perquè fins ara no havia aconseguit el finançament, però que ho provava des de feia dues dècades. L'actor ha reivindicat el treball col·lectiu de tots els implicats en un rodatge i reconeix que "mai ha perdut la curiositat". "Em continua interessant el trencaclosques de com portar un guió a la pantalla", ha reconegut, i avança que voldria continuar dirigint films. Creu que ha tingut "molta sort" al llarg de la carrera però reivindica que un s'ha de preparar per "als cops de sort".

La cinta està protagonitzada pel veterà Lance Henriksen, de qui Mortensen ha lloat una interpretació "valenta i la complexa", i el mateix Mortensen, malgrat que no era la seva intenció inicial i hi va accedir per alleugerir el pressupost.

La cinta, que va clausurar el Festival de Sundance i va ser seleccionada per l'edició de Cannes que finalment es va haver de cancel·lar, se centra entorn a les relacions paterno-filials entre un avi que comença a tenir demència senil, i el seu fill, a qui bolca totes les frustracions.

L'actor nord-americà afincat a Madrid va començar a escriure la història quan tornava de l'enterrament de la seva mare i, malgrat que defensa que es tracta d'un relat fictici, volia parlar de la seva família i de tot el què n'ha après. "Hi bolco els sentiments cap als seus pares i als meus germans, que hi reconeixeran diàlegs", afirma.

Mortensen reconeix que el protagonista és "representatiu" d'una generació com la del seu pare. Amb tot, afirma que els "trets autobiogràfics del film" es troben les "dinàmiques" dels pares en els llaços amb el passat".

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook