El musical basat en la vida de Diana de Gal·les, que no va poder estrenar-se a Broadway per l'arribada del coronavirus, veurà no obstant això la llum a la plataforma digital Netflix, on arribarà l'any 2021, segons confirmen en un comunicat els seus productors.

'Diana: A True Musical Story' estava a només un parell de setmanes de la seva estrena oficial en la meca del teatre dels EUA, i només s'havien interpretat un grapat de preestrenes, quan la pandèmia va forçar el tancament de tot el sector d'entreteniment i espectacles de Nova York al març.

Ara, l'obra arribarà primer a Netflix abans de la nova data d'estrena a Broadway, el 25 de maig de 2021, després que l'espectacle sigui gravat al teatre Longacre sense la presència del públic.

"Parlem en nom de tota la companyia quan diem que no podríem estar més emocionats de poder finalment compartir aquest 'xou' amb els amants del teatre de tot el món", han dit els productors en l'anunci. "Encara que no hi ha res que substitueixi el teatre en viu, ens honra formar part de l'entreteniment de qualitat que proveeix Netflix als seus subscriptors per tot el món", han afegit.

El musical de Diana de Gal·les segueix així els passos del reeixit 'Hamilton', que després d'estrenar-se el 2015 i fer-se amb 11 premis Tony va ser gravat amb diverses càmeres amb la idea de ser estrenat als cinemes l'any 2021. No obstant això, el coronavirus va canviar els plans de Disney, que va comprar els drets de musical, i finalment van decidir estrenar-ho a Disney+ el passat 3 de juliol, la qual cosa va portar a un augment del 74% de les descàrregues de la plataforma.

Jeanna de Waal, la protagonista de 'Diana: A True Musical Story', ha parlat prèviament sobre les dificultats d'interpretar a una persona que va ser tan popular: "La gent, dos segons després de veure't, decidirà si els agrades o no", va afirmar en declaracions a la revista People.

Prèviament, De Waal ja havia protagonitzat l'obra 'Kinky Boots' i 'American Idiot on the Great White Way', però era només una nena quan Diana de Gal·les va morir l'any 1997 i això va fer que el seu paper requeris l'estudi i anàlisis de nombrosos vídeos de la princesa britànica, va explicar a la publicació.