Notícies | Cine

«La lista de los deseos», un film sobre dones que només protagonitzen dones

Maria León i Victoria Abril lideren aquesta cinta d'Álvaro Díaz que aporta un cant a l'esperança
03-07-2020 16:13
0 vots
Maria León, una de les protagonista del nou film de Díaz | ACN

Maria León, una de les protagonista del nou film de Díaz | ACN

Després del parèntesi per l'estat d'alarma, el cinema espanyol està de tornada. Aquest divendres arriba a les sales la nova cinta d'Álvaro Díaz, 'La lista de los deseos', un cant a l'esperança i a la lluita per la vida en la qual es combina l'humor amb drama.

Díaz ("Señor dame paciencia" i "Los Japón") ha explicat a l'Agència Efe que des de fa temps volia fer una pel·lícula sobre dones i protagonitzada "únicament" per dones: "Sempre m'havia atret la idea de fer una pel·lícula amb dones de diferents generacions i que fos de manera honesta i vitalista, i aquí és on va entrar el joc del càncer", assenyala.

En introduir un tema tan delicat com aquesta malaltia, li va resultar difícil trobar l'"equilibri" entre la comèdia i el drama, que va trobar finalment en la "tercera o quarta versió".

Per a María León, una de les protagonistes, el més delicat de rodar aquesta pel·lícula ha estat la "prima línia que hi ha entre la tragèdia i la comèdia": "Ha estat complicat perquè teníem molta responsabilitat a l'hora de tractar el tema del càncer. El que fem és donar-li aquest toc d'humanitat que té la malaltia, assumint que és una cosa dolenta, però alhora fent que el meu personatge lluiti per viure", declara.

En el film', Eva (León), després de descobrir que pateix càncer, fa una llista de coses que sempre va voler fer però que mai es va atrevir, convençuda per la seva nova amiga Carmen (Victoria Abril), per a fer-les juntes. Mar (Silvia Alonso), la millor amiga d'Eva i que s'acaba de quedar soltera, fa també la seva pròpia llista i s'apunta al viatge per la costa sud d'Espanya i el Marroc, en una aventura que les unirà per sempre.

León descriu el paper d'Eva com el d'una dona "independent, amb les seves passions i somnis", la vida dels quals es veu truncada un dia la seva vida pel càncer, una malaltia que ella "desconeix". A partir d'aquí la seva vida dona un gir de 180 graus i comença un camí de lluita, i el fa acompanyada de Carmen, qui l'"orienta i la guia", i Mar, "un dels pilars més forts".

"Gràcies a ambdues el meu personatge lluita per viure al màxim i aconseguir acabar amb el càncer", apunta León.

Igual que les protagonistes de la pel·lícula, el director malagueny també té la seva "llista de desitjos". "El primer que m'agradaria és continuar fent cinema, després m'agradaria escriure un guió entre dos mesos i en dues ciutats diferents, primer a Tailàndia i després Nova York, i una vegada acabat vendre-ho com feia Tarantino", apunta entre riures.

Prevista per a estrenar-se el maig passat, 'La lista de los deseos' reobre els cinemes amb "molta il·lusió", tant que quan els van dir a les actrius que hi hauria una estrena oficial i amb catifa vermella no s'ho creien: "Tornem amb molta il·lusió, amb expectació també per com serà, però sobretot il·lusió. Que la gent pugui sortir de les seves cases i tornar al cinema és una cosa màgica", afirma León.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook