Notícies | Cine

«El escándalo»: Revolta contra els abusos

Charlize Theron produeix i protagonitza la recreació del cas de Roger Ailes, fundador de Fox News que es dedicava a assetjar les dones
06-02-2020 22:01
0 vots
Charlize Theron, Nicole Kidman i Margot Robbie protagonitzen aquesta història centrada en les dones imatge promocional

Charlize Theron, Nicole Kidman i Margot Robbie protagonitzen aquesta història centrada en les dones imatge promocional

La sèrie The Loudest Voice retratava fa poc l'auge i la caiguda de Roger Ailes, fundador de Fox News i home de confiança del Partit Republicà durant dècades. Ailes, un dels artífexs de l'arribada de Donald Trump a la Casa Blanca, va dedicar bona part de la seva carrera a assetjar les dones del seu entorn professional, va abusar de totes les que va poder i després les feia fora de la cadena si veia que es rebel·laven contra ell. Tot això va durar fins que un grup de dones, motivades per la denúncia de la periodista Gretchen Carlson, va començar a explicar el cas d'Ailes i es van tornar el símbol d'una manera de fer més estesa del que tothom volia (i vol) admetre. Ailes va haver de marxar de Fox News per la porta del darrere, i la seva caiguda va marcar un precedent per a moltes denúncies posteriors. Ara és la pel·lícula El escándalo la que recrea aquesta crònica, tot i que, a diferència de la sèrie, no se centra tant en Ailes com en les dones que el van fer caure, erigint-se en un interessantíssim complement que no renuncia a tenir una identitat pròpia. El film, dirigit per Jay Roach, destaca per la seva manera de retratar les dinàmiques corals a la cadena, pels nombrosos matisos que dona a cada personatge i per la seva vocació de ser una síntesi de l'era Mee too.

El escándalo comença quan Carlson és apartada del seu programa per decisió d'Ailes i la periodista s'adona que el motiu fonamental és que mai va acceptar les seves proposicions. Contacta amb un equip d'advocats i comença a reunir les proves necessàries per fer una acusació formal. Quan el seu cas es fa públic, les altres periodistes de la cadena, i molt en particular la popular Megyn Kelly, s'hi veuen emmirallades i han de decidir si sumar-se o no a la denúncia, encara que això posi en risc la seva carrera professional a Fox. Rodada amb mà de ferro i amb una història que alterna personatges reals amb d'altres que volen apuntalar algunes llicències dramàtiques, El escándalo brilla per la seva narrativa àgil i sense pèls a la llengua, i també per un extraordinari planter d'intèrprets que inclou Charlize Theron (també productora del film), Margot Robbie, Nicole Kidman, Allison Janney, Kate McKinnon, Malcolm McDowell, Mark Duplass, Alice Eve, Connie Britton, Alanna Ubach, Elisabeth Röhm, Madeline Zima i John Lithgow.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook