Notícies | Cine

«La innocència»: El darrer estiu

Alemany captura l'essència del salt a la maduresa en el seu aplaudit i nominat debut en la direcció de llargmetratges
09-01-2020 22:50
0 vots
Una imatge del llargmetratge que avui arriba a les pantalles del Bages Centre de Manresa. acn

Una imatge del llargmetratge que avui arriba a les pantalles del Bages Centre de Manresa. acn

Segur que moltes espectadores i espectadors han tingut coneixement de La innocència gràcies als Goya, ja que aspira als premis a millor cançó i millor actriu revelació (Carmen Arrufat) i als Gaudí, amb set nominacions, entre elles millor pel·lícula, direcció, guió, protagonista femenina i actriu secundària. Però la qüestió és que ens trobem davant d'un dels debuts cinematogràfics més prometedors dels darrers mesos i també d'una nova i fresca mirada a aquells moments de les nostres vides que estan cridats a marcar-nos per sempre.

La realitzadora i coguionista Lucía Alemany, que fins ara havia despuntat en televisió i al curtmetratge 14 anys i un dia, hi explica la història de Lis, una adolescent que somia ser una artista de circ i marxar del seu poble, encara que sap que per aconseguir-ho haurà de convèncer primer els seus pares. L'acció se situa durant l'estiu, mentre Lis passa el temps divertint-se amb les amigues de tota la vida i veient-se amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. La manca d'intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen la protagonista a mantenir la seva relació en secret perquè sap que els seus pares no ho aprovarien. Però aquest estiu idíl·lic fa un tomb inesperat quan Lis descobreix que està embarassada.

La innocència apel·la als relats de salt a la maduresa amb un estil directe i sincer que busca més capturar les essències d'aquesta etapa que no manipular les emocions de l'espectador. És per això que l'obra d'Alemany acaba situant-se per damunt de la mitjana, perquè mentre la mires et fa la sensació que l'estiu de Lis, i les seves disjuntives, són una mica les teves.

Un dels aspectes fonamentals de la pel·lícula és el seu esplèndid repartiment. Al costat d'Arrufat, tot un descobriment, destaquen Laia Marull, Sergi López, Joel Bosqued, Sonia Almarcha, Josh Climent, Bogdan Florin Guilescu i Lidia Moreno. A més d'aspirar a dos Goya i a set Gaudí, el debut de Lucía Alemany també ha rebut el suport dels Feroz, amb la nominació al premi a la millor actriu secundària per a Laia Marull.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook