Durant la celebració dels Jocs Olímpics d'Atlanta del 1996, un vigilant de seguretat anomenat Richard Jewell va trobar una motxilla plena d'explosius i va salvar un bon grapat de persones en evacuar-les de la zona. Però això no va impedir que fos investigat com a presumpte culpable de l'atemptat. D'això va la nova i notable pel·lícula de Clint Eastwood.

El veterà cineasta ja va fer un experiment similar a la molt irregular 15:17 Tren a París, recreació d'un intent d'atemptat amb els veritables protagonistes de la història. Jewell va morir el 2007 i el seu nou film apunta més cap al thriller de denúncia, però està clar que Eastwood continua molt interessat en el procés de construcció d'un heroi i la insistència del sistema per laminar-lo.

En aquest cas, la pel·lícula mostra el moment que canvia la vida del protagonista i després desgrana, amb l'estil directe habitual del cineasta, el calvari judicial i mediàtic pel qual va haver de passar. Es nota que, per a Eastwood, Jewell és una mica el resum de l'A-mèrica moderna: un país fagocitat pels seus propis recels i abocat a no reconèixer els seus salvadors.

Malgrat que està rebent molt bones crítiques, Richard Jewell no està obtenint l'èxit d'altres films del cineasta, i en gran mesura és perquè defuig qualsevol temptativa d'endolcir la història i els seus ressons. Un dels plats forts de la pel·lícula és el seu repartiment, encapçalat per Paul Walter Hauser (atenció a aquest actor, que ja va brillar a Yo, Tonya i a Infiltrado en el KKKlan), Olivia Wilde, Sam Rockwell, Kathy Bates (nominada al Globus d'Or a la millor actriu secundària per aquest paper), Wayne Duvall i el gran Jon Hamm.