Notícies | Cine

«Dia de pluja a Nova York»: L'amor i el clima

Woody Allen estrena un autohomenatge basat en les casualitats i les desventures sentimentals ambientada en la seva gran ciutat
10-10-2019 21:49
0 vots
Kelly Rohrbach i Timothée Chalamet, en una escena del film mars films

Kelly Rohrbach i Timothée Chalamet, en una escena del film mars films

Controvèrsies sobre la seva vida personal a banda, el cinema de Woody Allen fa un quant temps que està estancat en una sort de bucle perceptiu. No fa pel·lícules dolentes, al contrari, perquè la immensa majoria de les que ha estrenat en els darrers anys mantenen un cert llistó, però no n'hi ha cap que tingui unanimitat entre el públic ni acaba de transcendir més enllà del moment de la seva estrena. És injust, perquè hi ha qui defensa que no fa cap gran pel·lícula des de Blue Jasmine, però no es poden menystenir joies com Wonder Wheel i la infravalorada Irrational Man.

Amb Dia de pluja a Nova York sembla voler apel·lar a una de les seves facetes més enyorades, la del cineasta que combina les seves fixacions habituals amb una concepció més clàssica de la comèdia romàntica. L'aposta segurament li sortirà millor en termes comercials (convé recordar que la tan qüestionada Vicky Cristina Barcelona, per exemple, és un dels títols que més bé li ha rendit a les taquilles) però també li està costant les pitjors crítiques des d' A Roma con amor. El motiu el podem trobar en els aires de lleugeresa de la història (que, dit sigui de passada, acaba sent el de menys), però sobretot en el fet que es tracta d'una gran i poc dissimulada autocita. És Allen volent-se assemblar a ell mateix, i només ho aconsegueix a estones.

Tot plegat, però, no treu que una pel·lícula fallida d'Allen no sigui força millor que la majoria de comèdies que s'estrenen el seu mateix any. El plantejament de Dia de pluja a Nova York està perfectament resumit en el seu títol: a partir de dos personatges que arriben a Manhattan per passar-hi el cap de setmana, assistim a un joc d'encontres i desencontres sentimentals marcats per la climatologia i les expectatives.

Rodada amb l'estil auster marca de la casa i redimida per alguns diàlegs realment enginyosos, la cinta destaca per un extraordinari repartiment encapçalat per Timothée Chalamet (que ja es prepara per rodar la seqüela de Call me by your name), Elle Fanning, Selena Gomez, Annaleigh Ashford, Rebecca Hall, Diego Luna, Suki Waterhouse, Liev Schreiber, Kelly Rohrbach, Cherry Jones i Jude Law.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook