Notícies | Cine

Així és l'experiència 3D+ de «Géminis», el més nou d'Ang Lee amb Will Smith

La pel·lícula, que s'estrena l'11 d'octubre, està preparada per ser projectada a 120 fotogrames per segon i amb una resolució 4K
09-10-2019 11:09
0 vots
Un rejovenit Will Smith, a «Géminis» | EP

Un rejovenit Will Smith, a «Géminis» | EP

"Géminis", la nova pel·lícula d'Ang Lee que arriba aquest divendres 11 d'octubre als cinemes, promet ser una autèntica revolució audiovisual. La cinta protagonitzada per Will Smith té dos personatges interpretats per l'actor, un d'ells rejovenit a través d'un sofisticat programari. Però aquesta no és l'única gran novetat d'un film que també pretén traspassar fronteres tecnològiques dins del cinema amb la seva resolució 4K, els seus 120 fotogrames per segon i la seva aposta per l'ús de la revolucionària tecnologia 3D+.

Tal com ve fent en els seus últims treballs, Ang Lee, responsable d'èxits tan aclamats com "Tigre y Dragón", "Brokeback Mountain" o "La vida de Pi", va voler fer un pas més enllà per "reformular les possibilitats del que pot ser en la pràctica una experiència cinematogràfica".

Aquesta aposta per l'última tecnologia en la creació d'efectes visuals busca aconseguir el major realisme possible tant en la 'clonació digital' de Will Smith com en les escenes d'acció de la pel·lícula. Per aquest motiu "Géminis" serà un film amb diferents formats en funció de les capacitats dels projectors de les sales de cinema que van des de les condicions habituals amb resolució 2K i 24 fotogrames per segon fins a sessions en 3D + amb els aclaparadors 120 fotogrames per segon.

Projectada en la seva concepció màxima, és a dir, en 3D, a 120 fotogrames per segon i amb una resolució en 4K "Géminis" pretén ser no només una revolució tecnològica, sinó una porta oberta a una nova forma de fer i de veure el cinema.

"És molt emocionant. M'he adonat que a més de 100 fotogrames per segon és on realment ets lliure", afirma el propi Lee. Per aquesta projecció 3D + s'usa un sistema de projecció HFR, Cinity, un sistema punter nascut de la col·laboració de Christie RealLaser i Huaxia Film Distribution.

La nova pel·lícula d'Ang Lee és la segona que s'ha rodat a 120 fotogrames per segon. Abans, el director de "La vida de Pi" ja s'hi va aventurar en el rodatge de "Billy Lynn", la primera cinta filmada en aquest innovador format.

Will Smith, rejovenit
L'esperada cinta protagonitzada per Will Smith no només ha fet ús d'una refinada tecnologia per a la seva projecció, sinó que també ha rejovenit al seu protagonista mitjançant la tecnologia. Una jove versió de l'actor que ha estat creada digitalment a partir de la captura del moviment de la interpretació d'aquest.

Tal com va explicar el propi Will Smith en un esdeveniment de Microsoft a Washington durant el passat cap de setmana, Ang Lee va revisar a consciència la seva filmografia per guiar la seva interpretació: "Va agafar imatges de treballs anteriors El príncipe de Bel-Air, Men in Black o Independence Day, i jo vaig pensar, 'Guau, aquest tipus és un veritable fan'. Però anar un pas més enllà, va agafar tot això, em va asseure i em va dir: 'Mira com s'expressen els teus ulls, és l'essència de la innocència'".

Una innocència representada a "Géminis" per Junior, el jove clon d'Henry Brogan, un assassí d'elit de 51 anys. Aquesta versió 25 anys més jove que l'agent s'anticipa a cadascun dels seus moviments, així que haurà d'enfrontar-se a si mateix si vol aconseguir jubilar-se i gaudir del seu temps.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook