Notícies | Cine

«A dos metros de ti»: Una qüestió de tacte

Justin Baldoni firma un notable drama juvenil amb una extraordinària Haley Lu Richardson
12-09-2019 20:48
0 vots
Haley Lu Richardson i Cole Sprouse en un fotograma del film que avui arriba a les pantalles de Manresa i Abrera imatge promocional

Haley Lu Richardson i Cole Sprouse en un fotograma del film que avui arriba a les pantalles de Manresa i Abrera imatge promocional

Pel·lícules com Bajo la misma estrella han demostrat que es pot agafar un material típicament telefílmic, en aquest cas una història d'amor entre dos adolescents marcats per una malaltia, i fer una paràbola gens convencional sobre la vida i les seves contraindicacions. Són films que potser estan concebuts per a un espectre de públic concret, però estan treballats amb tanta sensibilitat que aconsegueixen arribar a tot tipus d'espectadors. En la mateixa línia se situa A dos metros de ti, un melodrama sobre joves (però no exclusivament per a joves) en què es tracta la dificultat de conviure amb una malaltia i, al mateix temps, la necessitat d'aprofitar cada moment de realitat que puguis viure amb algú. Sí, són temes que fan patir molt i sempre sembla que aquestes pel·lícules només vulguin provocar un mar de llàgrimes. I si bé és veritat que A dos metros de ti esfereeix en alguns moments i emociona en altres, no és menys cert que la realitat que mostra és molt necessària i està tractada amb una sorprenent atenció als petits detalls.

Dirigida per Justin Baldoni, el film el protagonitzada la Stella, una adolescent que viu aïllada en una hospital arran de la fibrosi quística que té. La seva vida oscil·la entre l'esperança d'un transplantament que li permeti fer una vida normal i els vídeos que enregistra per deixar constància de la seva afecció. La seva existència fa un tomb quan coneix en Will, amb la mateixa malaltia i, per tant, condemnats a no poder apropar-se a menys de dos metres. Malgrat la impossibilitat de tocar-se, i els recels inicials, la Stella i en Will acabaran enamorant-se, fins al punt de voler desafiar les normes per viure una història d'amor com la que pot viure qualsevol persona.

El film destaca, a més del rigor dramàtic amb què tracta el tema, per l'extraordinària interpretació de Haley Lu Richardson, que aconsegueix generar una empatia immediata i hi demostra una diversitat de registres absolutament desarmant. Al seu costat hi trobem un elenc format per Cole Sprouse, Moises Arias, Kimberly Hebert Gregory, Claire Forlani, Kaleb Williams, Keianna Nutley i Parminder Nagra, protagonista de Quiero ser como Beckham i una habitual de sèries com Urgencias o The Blacklist.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook