Notícies | Cine

«Hotel Bombay»: Instint de supervivència

Anthony Maras reconstrueix amb un realisme aspre l'assalt al Taj Mahal Palace el 2008
05-09-2019 21:13
0 vots
Armie Hammer en una escena del film que avui s'estrena al Bages Centre i que inclou imatges reals de l'atac imatge promocional

Armie Hammer en una escena del film que avui s'estrena al Bages Centre i que inclou imatges reals de l'atac imatge promocional

L'any 2008, un grup de terroristes pakistanesos va assaltar l'hotel Taj Mahal Palace de Bombai i va retenir clients i personal durant 68 hores. Els atacants van prendre les instal·lacions disparant a tort i a dret i sense atendre a raons amb cap de les seves víctimes. Les negociacions per resoldre la situació no paraven d'encallar-se per l'enrocament de les diferents parts implicades i, finalment, la clau de la resolució del conflicte va ser la determinació d'un grup de clients i funcionaris que, posant en risc la seva vida, van lluitar amb el que tenien a l'abast per desbaratar els plans dels terroristes i poder salvar la resta d'ostatges.

Hotel Bombay és la reconstrucció d'aquests fets, en un film a mig camí entre el thriller polític i l'estètica documental a l'estil Paul Greengrass: si bé és veritat que és molt canònica des del punt de vista argumental (la pel·lícula comença amb la típica introducció de personatges i, en paral·lel, dels esdeveniments que porten a l'atac, com s'ha vist en nombroses produccions similars), la cinta acaba situant-se per sobre de la mitjana pel seu afany de realisme, i aconsegueix irradiar una angoixa molt tangible a la qual contribueix decisivament l'esplèndida descripció dels personatges.

Dirigida per Anthony Maras, Hotel Bombay vol ser una reflexió sobre com pot arribar a reaccionar l'ésser humà davant d'una situació extrema, i també una denúncia de la inoperància dels governs a l'hora de prevenir o gestionar atemptats com el que es planteja a la pel·lícula. Tot plegat amb una insòlita aposta per un realisme aspre que defuig tota pirotècnia però al mateix temps sap contagiar el sentiment d'angoixa que s'apodera de tots els protagonistes.

El film, que inclou imatges reals de l'atac i recrea amb escrupolós respecte la majoria de situacions que s'hi van viure, compta amb un esplèndid repartiment encapçalat per Armie Hammer, Dev Patel, Jason Isaacs, Nazanin Boniadi (descoberta en sèries com Homeland o Counterpart, amb un talent que encara no ha estat prou espremut), Angus McLaren, Anupam Kher i Natasha Liu Bordizzo.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook