Notícies | Cine

«El Rey León» destrona a «Frozen» com la cinta d'animació més taquillera

El «remake» del clàssic de Disney suma 1.337 milions de dòlars a menys d'un mes de la seva estrena
13-08-2019 17:47
0 vots

La nova versió de "El Rey León" de Disney s'ha convertit aquest cap de setmana en la pel·lícula d'animació més taquillera de la història (sense comptar la inflació).

Segons les dades de recaptació oferts avui pel portal Box Office Mullo, el "remake" de "El Rey León" suma ja 1.337 milions de dòlars, una xifra amb la qual ha superat el rècord que fins ara tenia "Frozen" (2013) amb 1.276 milions de dòlars.

La marca de "El Rey León" es refereix a xifres absolutes de taquilla i no té en compte la variació dels preus amb el pas del temps.

Aquest assoliment històric "El Rey León" arriba envoltat de certa confusió, ja que, al llarg de la campanya promocional d'aquesta pel·lícula, Disney ha jugat a la distracció sense definir aquest film com a cinta d'animació o d'acció real.

És possible que aquesta ambigua estratègia de la companyia intentés subratllar la sorprenent tecnologia hiperrealista que ha usat el director Jon Favreau en una pel·lícula que gairebé aparenta ser un documental quan, en realitat, ha estat creada per ordinador a partir del no-res.

Dels centenars de plans que componen "El Rei León", només hi ha un que no ha estat elaborat digitalment: la imatge d'una alba en la sabana africana amb la qual comença el llargmetratge.

La tecnologia és una forma de màgia. Per a nosaltres, fer 'El Rey León' tan excitant i interessant visualment com vam poder, amb totes aquestes tecnologies que la gent no ha vist fins ara (...), crea emoció", va dir a Efe el director Jon Favreau al juliol.

No obstant això, una part notable de la premsa especialitzada va criticar aquesta tecnologia hiperrealista per haver limitat l'expressivitat i la posada d'escena de la pel·lícula, especialment si es compara amb la imaginació visual de la "El Rey León" original de 1994.

Categories fílmiques i discussions tecnològiques al marge, "El Rey León" és un dels grans fenòmens del cinema de 2019 i, després de sol quatre setmanes des de la seva estrena, ja figura com la segona pel·lícula més taquillera de l'any.

Per davant de "El Rey León" només està "Vengadores: Endgame" (2019), una altra proposta de Disney i que recentment es va convertir amb 2.795,5 milions de dòlars en la pel·lícula amb major recaptació de tots els temps (sense comptar la inflació) en superar els 2.789,7 milions de "Avatar" (2009).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook