Notícies | Cine

Deu personatges que van danyar la salut mental dels actors que els van interpretar

Jim Carrey o Kate Winslet són algunes de les estrelles de Hollywood que han arribat a emmalaltir
12-04-2019 15:16
0 vots
Jim Carrey a 'Man on the moon'

Jim Carrey a 'Man on the moon'

Els mesos i mesos d'escenes que suposa el rodatge d'una pel·lícula poden acabar per danyar la salut mental dels actors que la protagonitzen. L'estrès produït per les llargues i dures sessions del director o les peculiaritats dels seus personatges són algunes de les raons que poden provocar aquests mals.

Aquests són alguns dels casos més sonats del cinema:

Jim Carrey

El còmic Jim Carrey que ens ha fet riure en tantes pel·lícules, no va portar bé el personatge que va haver d'interpretar en la pel·lícula 'Man on the moon' (2000). L'actor es va ficar tant en el paper que aquest el va absorbir de tal manera que, després de concloure el rodatge, gairebé no recordava qui era abans de començar la pel·lícula i li va costar tornar a ser ell mateix. A més, durant les escenes, va esgotar la paciència de la resta de membres del rodatge.

Shelley Duvall

Una de les millors pel·lícules de terror, 'El resplandor' (1980), va tenir greus conseqüències per Shelley Duvall, la seva protagonista. No obstant això, no va tenir a veure amb la por, sinó amb l'estrès a què va ser sotmesa pel director Stanely Kubrick, conegut per la seva duresa durant els enregistraments. Segons expliquen, perquè el seu personatge guanyés en angoixa, va demanar a tot l'equip que la tractés malament, insultant-la o ignorant-la. Però aquesta 'tàctica' se'ls va anar de les mans i l'actriu va acabar patint una aguda ansietat de la que li va costar mesos recuperar-se. Va arribar a passar-se dies sencers plorant.

Daisy Ridley

La nova protagonista de la saga 'Star Wars' va passar gairebé de manera sobtada a la fama, cosa que no va saber assumir amb naturalitat. La fama sobrevinguda per ser el cap visible d'una de les sagues més importants del cinema li va provocar uns nervis que afectaven la seva ment i va haver de necessitar ajuda d'especialistes per a suportar el fet que la gent la reconegués i observés pel carrer, perdent l'anonimat.

Adrien Brody

'El pianista' va portar a Adrien Brody a conquerir l'Oscar a millor actor el 2003, però també li va suposar una depressió de més d'un any a causa del paper assumit en la pel·lícula i a la preparació del personatge ja que, per a fer-ho, va decidir trencar amb la seva parella, vendre el seu apartament i el seu cotxe i traslladar-se a viure a Europa. Un canvi de vida que no li va anar bé.

Kate Winslet

L'excés de feina va provocar que Kate Winslet acabés molt malament l'any 2009. "No podia ni parlar, em vaig tornar boja", va confessar l'actriu. I és que això es va produir després de rodar ni més ni menys que dues pel·lícules de manera simultània: 'Revolutionary road' i 'The reader'. A més, ambdues qualificades com drames i que van acabar per danyar la seva salut mental.

Janet Leigh

Segons es comentava, Alfred Hitchcock també era excessivament dur amb els seus actors. Això li va passar factura a Janet Leigh després que hagués de gravar repetidament la mítica escena a la dutxa de 'Psicosis' (1960). El dany a la seva salut mental va ser tal que va deixar de dutxar-se amb la mateixa assiduïtat que abans i, quan ho feia, tal com va confessar a 'The New York Times', ho feia assegurant-se que les portes i finestres estiguessin ben tancades.

Bob Hoskins

'¿Quién engañó a Roger Rabbit?' (1988), una pel·lícula clau en la història del cinema al barrejar dibuixos i realitat, va repercutir en la salut de l'actor protagonista, Bob Hoskins. El fet d'interactuar amb dibuixos, va fer que acabés per patir al·lucinacions durant un llarg període: "Se m'apareixien personatges quan parlava amb la gent", va explicar en el seu dia l'actor.

Heath Ledger

La seva germana ho ha negat, però la mort de Heath Ledger per una ingesta abusiva de medicaments el 2008, va poder estar relacionada amb la gravació de 'El caballero oscuro' (2008), on va interpretar el paper de 'Joker'. I és que l'actor va estar tancat tot sol durant un mes amb la intenció de preparar el personatge, cosa que podria haver-lo afectat ja que, a més, durant el rodatge gairebé no dormia. Tot això va poder provocar que, posteriorment, patís una depressió.

Joaquin Phoenix

El cas de Joaquin Phoenix no és clar. Guanyador d'un Oscar, l'actor va començar a aparèixer amb un aspecte preocupant a les entrevistes, amb mal aspecte i amb respostes erràtiques, alguna cosa que va acompanyar d'algun que altre escàndol públic. No obstant això, tot va ser un experiment per al documental 'I'm still here', i tota aquesta aparença i comportament era fruit d'un personatge. Però amb el pas del temps, s'ha demostrat que segueix sent difícil distingir entre aquest personatge i la vida real de l'actor.

Anne Hathaway

El personatge que va haver d'interpretar Anne Hathaway en el musical 'Los Miserables' (2012) va acabar per repercutir en la salut, primer física i després mental, de l'actriu. Això va ser degut al fet que la nord-americana va haver de perdre 10 quilos i va acabar a la vora de l'extenuació. Finalment, l'esforç va tenir recompensa en forma d'Oscar, però en aquell temps l'actriu seguia sense trobar-se bé: "Fingia ser feliç", va reconèixer Hathaway, que va perdre "el cap".

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook