Notícies | Cine

«Lo dejo cuando quiera»: Doble vida

Tres professors universitaris a l'atur per la crisi es reciclen en traficants de drogues en aquesta comèdia
11-04-2019 22:10
0 vots
Imatge dels protagonistes del film.

Imatge dels protagonistes del film.

Les comèdies sobre grups d'amics que busquen guanyar-se la vida de la manera més tronada possible, i pel camí descobreixen que tenen un costat molt fosc, són pràcticament un gènere en ell mateix: des de Resacón en Las Vegas fins a Cómo acabar con tu jefe, hi ha moltes pel·lícules que juguen amb la idea de doble vida de l'home modern. La producció espa-nyola Lo dejo cuando quiera juga a sumar aquestes premisses amb les de Breaking Bad .

Pedro, Arturo i Eligio es van fer amics a la universitat i després van continuar trobant-se perquè tots tres van poder dedicar-se a la docència. Però la crisi els va deixar sense feina i els va abocar a una precarietat d'on no aconsegueixen sortir. Un bon dia Pedro, que té uns grans coneixements químics, inventa per accident un complex vitamínic que dispara la diversió del consumidor sense deixar efectes secundaris. Disposats a treure profit del producte, els protagonistes es reciclen en camells nocturns. Però, per descomptat, ni vendre drogues és el que sembla ni ells tenen fusta de Scarface .

Dirigida per Carlos Therón, tot un especialista del gènere després d'haver firmat títols com Fuga de cerebros 2 i Es por tu bien, Lo dejo cuando quiera s'apunta a la comèdia d'embolics sense complexos en què conviuen els gags escatològics de traç gruixut amb una radiografia social que l'encerta molt més del que sembla.

El més atractiu del film és el seu repartiment, encapçalat per un bon grapat de rostres coneguts com David Verdaguer, Ernesto Sevilla, Carlos Santos, Ernesto Alterio, Cristina Castaño, Miren Ibarguren, Pedro Casablanc, Gracia Olayo, Luis Varela i Amaia Salamanca, que encara té en cartell la comèdia ¿Qué te juegas?

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook