Notícies | Cine

El primer tràiler del «Joker» de Joaquin Phoenix, en deu claus

La promo de la pel·lícula de Todd Phillips ha deixat interessants imatges i interrogants
05-04-2019 15:29
0 vots

El Joker de Joaquin Phoenix ja ha fet la seva primera i sonora riallada en forma de tràiler. L'avançament de la cinta dirigida per Todd Phillips ha causat sensació entre els fans, fascinats pel to fosc i sinistre d'aquesta versió del príncep-pallasso del crim.

Un primer avanç que ha deixat interessants imatges que ja generen preguntes entre el públic. Tot i que el protagonista absolut és Arthur Fleck, l'avanç no oblida certs personatges que seran fonamentals pel llargmetratge segurament més fosc sobre un personatge de DC Comics. I és que, com diu el propi tràiler, "Gotham ja no és el que era ..."

Amb una atmosfera pròpia del cinema de Martin Scorsese, es fa impossible no pensar en 'Taxi Driver', 'Toro salvaje' o 'El rey de la comédia'. És moment de fer un repàs a les deu claus del tràiler de la versió del Joker que encarna Joaquin Phoenix.

1. Un jove Bruce Wayne

El primer que ha cridat l'atenció és l'aparició d'un jovenet Bruce Wayne, interpretat per Dante Pereira-Olson. En pocs segons, el Joker apareix per forçar-lo a somriure amb les seves mans. Ara bé, per què Arthur Fleck està rondant la residència de la família Wayne?

2. Relació amb Bruce Wayne

El fet que el Joker rodegi prop de la mansió dels Wayne, fa pensar que entre el progenitor de Batman i el pallasso del crim hi ha d'haver algun tipus de connexió, especialment quan es veu Thomas Wayne demanar que arrestin el Joker a la televisió. A més, en una altra seqüència, Arthur és expulsat de Wayne Hall durant un esdeveniment relacionat amb 'Temps moderns', el clàssic de Charles Chaplin.

'Joker', Joaquin Phoenix

3. La mare malalta

Penny Fleck, la mare d'Arthur, jugarà un paper important en el viatge a la bogeria del protagonista. Ja ho diu el mateix Joker en el tráiler: "La meva mare sempre em diu que somrigui i posi cara de felicitat. Diu que tinc una tasca, portar el riure i l'alegria al món". En l'avanç, apareix l'arlequí vivint moments de felicitat juntament amb la seva progenitora. La relació maternofilial serà un dels detonants del canvi de personalitat del malvat.

4. Manifestació

Tornant a la relació de Fleck amb la família Wayne, un altre aspecte que crida molt l'atenció és la manifestació que envolta Wayne Hall. Apareix una multitud amb caretes del Joker, en senyal de suport i enfrontant-se a la policia. És més, Arthur Fleck utilitza les protestes per mimetitzar-se amb la multitud i dur a terme els seus maquiavèl·lics plans. La pregunta ara és, com aconsegueix el Joker tenir una massa de suport tan gran?

5. Protagonista absolut

El tràiler deixa ben clar que serà una pel·lícula per al lluïment del seu protagonista. De fet, es pot veure un breu resum dels seus inicis com a còmic fracassat, marginat socialment i humiliat per la gent, a ser el rei del crim amb què finalment s'acaba convertint.

6. La sonora riallada

En diversos punts clau del tràiler, Joaquin Phoenix reprodueix la icònica i perversa riallada del dolent. Un d'ells és durant un espectacle de monòlegs i un altre en què apareix vestit com a pallasso al metro i riu sonorament tot sol. A més, hi ha una escena en un camerino en què Arthur intenta ampliar la longitud del seu somriure.

'Joker', Joaquin Phoenix

7. "Gotham ja no és el que era"

La frase la diu Thomas Wayne mentre la policia busca el Joker. La veritat és que, mirant la ciutat en el tràiler, llueix d'una manera molt diferent. De fet, en l'avanç, sembla més lúgubre que en les últimes versions de les pel·lícules de DC, més propera a la sobrietat de la trilogia de Christopher Nolan, però amb un toc sòrdid que fa que recordi al cinema de Scorsese.

8. La transformació del seu cos

Una de les escenes més impactants és en la que es veu l'esquena de Joaquin Phoenix retorçant-se com si fos Kayako de la cinta de terror japoensa 'La maledicció'. Unit a l'extrema primesa de l'actor, tot apunta que la transformació en el Joker no només serà mental, sinó també física.

9. Sophie Dumond

Entre els personatges que breument es poden veure al tràiler, destaca Sophie Dumond, interpretada per Zazie Beetz, que canvia l'audaç Domino de 'Deadpool 2' per una cínica mare soltera, que serà l'interès amorós d'Arthur. Ho seguirà sent quan es transformi en el Joker?

'Joker', Joaquin Phoenix

10. Arkham

Al tràiler es pot veure el Joker entrar a l'hospital psiquiàtric d'Arkham. El motiu del seu ingrés al manicomi no es revela, però serà fonamental en la transformació d'Arthur. "És cosa meva o a la gent se li en va, cada vegada més, la pinça?" diu el protagonista poc abans de veure'l dins del recinte.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook