Notícies | Cine

«Nosotros», una nit plena d'ensurts i girs inesperats

Jordan Peele, Oscar al millor guió per «Get Out», torna a demostrar que és una de les veus més personals del cinema de terror
21-03-2019 22:46
0 vots
Lupita Nyong'o. Imatge promocional

Lupita Nyong'o. Imatge promocional

Jordan Peele va sortir a la palestra amb la magistral Get Out, on apel·lava a les essències crítiques del cinema de terror: era tant un exercici de suspens com un film de denúncia, en aquest cas sobre els prejudicis i obscurantismes de l'Amèrica blanca. La pel·lícula va guanyar un merescudíssim Oscar al millor guió original, que va anar acompanyat de l'anunci que Peel es faria càrrec de la nova versió de La dimensió desconeguda. A més d'aquesta sèrie, que s'estrena l'1 d'abril, hi ha molta expectativa per veure com és el seu segon film, que ha rodat amb molta discreció i comença a rebre lloances allà on es projecta. Nosotros redunda en alguns dels temes del seu debut i encara els porta més enllà amb una història que conjuga terror, metallenguatge i, com Get Out, un desarmant sentit de l'humor, i sempre amb un segell molt personal que trenca constantment la percepció relat. No hi ha dubte que, amb Peele, ha nascut una estrella.

Els protagonistes de Nosotros són Adelaide Wilson i el seu marit, Gabe, que, juntament amb els seus fills, tornen a la casa on la dona passava els estius durant la seva infantesa. El motiu del viatge és retrobar-se amb les seves arrels, però també fugir de la sorollosa agitació de la vida urbana. Un cop instal·lats van a la platja i es retroben amb vells coneguts, però la situació entre ells és estranyament tensa. A la nit, la situació adopta unes connotacions més macabres quan s'adonen que, davant de casa seva, hi ha quatre desconeguts agafats de la mà mirant-los fixament. No es poden creure el que veuen: són ells mateixos. O millor dit, la seva versió malèvola.

És així com comença una nit plena d'ensurts i girs inesperats que porta els protagonistes al límit de la raó. Peele continua explorant els racons més malsans de la quotidianitat i condueix l'espectador a terrenys molt incòmodes en què sempre hi ha marge per a la metàfora política i social.

A Nosotros el guionista i director està aconseguint tenir fins i tot millors crítiques que a Get Out, una pel·lícula que té un excel·lent planter d'intèrprets encapçalat per Lupita Nyong'o, Elisabeth Moss, Winston Duke (més conegut fins ara com el M'Baku de Black Panther), Shahadi Wright Joseph, Evan Alex, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II i Anna Diop, que recentment ha interpretat la superheroïna Starfire a la sèrie Titans.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook